Slovenya Vizesi
Slovenya Vizesi istiyor mu? Hakkın da bilgileri bulabileceğiniz makalemize geldiğiniz için teşekkür ederiz. Bu yazımızda Slovenya vizesi hakkında aradığınız tüm cevapları bulacaksınız.
Slovenya Schengen Vizesi olarak da bilinen Slovenya vizesi vatandaşlarımız tarafından alınması zorunlu olan izindir. Slovenya vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok tercih edilen ülkelerdendir.
Makalemizin devamında Slovenya vizesi’nin nasıl alındığını ve Slovenya vize şartlarını okuyabilirsiniz. Slovenya D tipi vize başvurusu ve Slovenya Schengen Vizesi aşamalarını adım adım açıklayacağız. Bu adımların içerisinde Slovenya vize başvuru formu nasıl doldurulur ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda güncel bilgi sahibi olacaksınız.
Slovenya Vizesi için bankada gözükmesi gereken ücret değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple aklınızda birçok soru olduğunu biliyoruz. Aşağıda sizin için ek olarak finansal gereklilikler hakkında ek bilgileri derledik. Slovenya Vize başvurusu için parmak izi işlemleri konusunu da değineceğiz. Slovenya vizesi kaç günde çıkar birçok misafirimiz tarafından merak edilmesi üzerine makalemize süreci ayrıntılı bilgide eklemeyi ihmal etmedik.
Slovenya vizesi başvurusu için bilmeniz gereken Slovenya vize çeşitleri ve bu vizeye nasıl başvuracağınız konusunda daha ayrıntılı makaleleri de daha ayrıntılı bilgi edinmek başlıklara ek link yapıları yerleştirdik. Sizler için hazırlanan makalemizin son bölümünde Slovenya Vize retlerinin sebeplerini inceledik. İtiraz süreci hakkında açıklamalarımızı yaparak Slovenya konsolosluğu iletişim numarası ile tamamladık. Keyifli okumalar dileriz.
Tüm bilgiler Emprovize Vize Danışmanlık uzmanları tarafından 2021 güncel bilgileri ile hazırlanmıştır. Aklınıza takılan bir soru olduğunda iletişim bölümünden ücretsiz ön bilgilendirme alabilirsiniz. Çünkü her şeyden önce memnun misafir ilk sırada gelir.
Emprovize Vize Danışmanlık keyifli okumalar diler.
Slovenya Vize İstiyor Mu?
Slovenya vize istiyor mu? Sorunuzun cevabı: Evet. Slovenya vize istiyor. Çünkü Slovenya, Schengen sistemine dahildir. Bordo Pasaportunuz varsa vize almak zorundasınız. Yeşil, Gri ve Diplomatik Pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak koşulu vizeden muaftır. Çünkü ilgili pasaport özel kişi veya özel seyahat sebebi ile verilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa topluluğu arasında imzalanan anlaşma gereği bu pasaportlar 90 gün süre ile Slovenya’ya seyahat edebilecektir.
Slovenya dil okuluna gitmek isteyen bir çok misafirimiz bu sorunun cevabını merak etmektedir. Yani pasaportunuz bordo ise evet, farklı bir renk ise kısa süreli olarak hayır. Tabi ki bu koşulda 90 gün kıstasını unutmamak gerekir. Çünkü 3 Ayı aşacak eğitim, aile birleşimi, iş kurma ve çalışma vizelerinde pasaport renginiz ne olursa olsun Slovenya vizesi almak zorundasınız.
Slovenya Vizesi Nasıl Alınır?
Slovenya vizesi nasıl alınır sorusunda, yapmanız gereken ilk şey doğru vize başvurusu için vize çeşidinizi tespit etmelisiniz. Çünkü Slovenya vizesi çeşitlerine göre uzun süreli ve kısa süreli vizeler olarak 2 ye ayrılmaktadır. Kısa süreli Slovenya vizeleri C tipi Schengen Vizeleri kapsamına girmektedir. Uzun süreli Slovenya vizeleri ise D tipi Ulusal vize sınıfındadır. Makalemizin devamında bu vize çeşitleri ile alakalı daha ayrıntılı bilgi verilmiştir.
Slovenya Vize türünü belirledikten sonra sırada vize başvurusu için gerekli evrak listesine sahip olmak gelir. Her başvurusu çeşidi için gereken evrak listeleri ilgili ülkelerin konsoloslukları tarafından güncel olarak sağlanmaktadır. Ayrıca Emprovize Vize Danışmanlık vize çeşidinize göre doğru ve güncel Slovenya vize başvurusu için gereken evrak listesini size sağlamaktadır.
Evraklarımızı toparlarken dikkat etmemiz gereken noktalar vardır. Bu noktalarda gerekliyse bir uzmandan bilgi almak vizenizin sonucu açısından hayati önem taşımaktadır. Gereken evrak listesi oluşturulur. Slovenya Schengen veya Slovenya D tipi vize başvuru formları doldurulur. Gerekli yazışmalar konsolosluklar ile yapılır ardından Slovenya vizesi başvurusu için randevu aşamasına geçilir.
Randevu günü ve saatinde VFS Global Vize Başvuru Merkezi’nden ya da Slovenya Konsolosluğunda hazır bir şekilde eksiksiz evraklarınız ile başvurunuzu tamamlayarak Slovenya vizesi alabilirsiniz.
Slovenya Vize Şartları
Slovenya vizesi şartları, genel ve özel şartlar olmak üzere farklılık göstermektedir. Bu şartlar vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için ciddi önem taşımaktadır.
Slovenya vizesi için şartlar;
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Türkiye’ye bağlayıcı sebeplerin delilini sunmak (Göçmenlik riskine karşı),
- Seyahatinizi finanse edecek gelirlerinizi beyan etmek gerekmektedir,
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar için düzenli oturum iznine sahip olmak.
Yukarıdaki şartlar kişilerin durumu ve seyahatlerine göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin; Slovenya Vizesi için bankada ne kadar para göstermeniz gerektiği konusu kalacağınız süre için doğrudan değişir. Bu değişkenlikler için ayrıca uzman görüşü alarak doğru bir başvuru yapmak olumlu sonuç almak adına çok daha sağlıklı olacaktır.
Slovenya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Slovenya vize başvurusu için önce evrakları doğru bir şekilde toplamak gerekir. Ardından gerekli Slovenya başvuru formu düzgün bir şekilde doldurmak lazımdır. Vize başvuru dosyanız tamamlanması ile hızlı bir şekilde Slovenya vize randevusu alınmalıdır. Çünkü randevu süresi ne kadar geç olursa evraklarınız zaman aşıma uğraya bilir ve geçerlilik süresi kaybolabilir. Bu durumda evrakları yeniden toplamak zorunda kalabilir veya Slovenya Konsolosluğu ek evrak talebinde bulunabilir.
VFS Vize Başvuru Merkezi ya da Slovenya Konsolosluğunun verdiği randevu gününde Parmak izi işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir. Parmak izi ve biyometrik işlemlerine VİS denir. VİS işlemlerinizi gerçekleştirmeniz ardından evraklarınızı teslim ederek Slovenya vize başvurusu tamamlanmış olacaktır.
Slovenya Vizesi Ücreti Ne Kadar?
Slovenya vizesi ücreti vize çeşidine göre farklılık gösterir. Ayrıca kalmayı planladığınız gün ve vize başvurusu sürecinde talep ettiğiniz vize gün sayısına göre değişir. Vize ücreti kalemde oluşur. Konsolosluk Vize harç bedeli, VFS Global Vize Başvuru Merkezi koordinasyon ücreti, Emprovize Vize Danışmanlık ve zorunlu seyahat sağlık sigortasıdır.
Slovenya vize ücreti 2021 yılı için;
Slovenya Schengen Vize Ücreti 2021 | 80 EURO |
Slovenya Schengen 0-5 Yaş Arası Vize ve Hizmet Ücreti | 0 EURO |
Slovenya Schengen 6-12 Yaş Arası Vize Ücreti | 40 EURO |
VFS Global Vize Başvuru Merkezi Hizmet Ücreti | 22 EURO |
Vize ücretine ek olarak VFS Global hizmet bedeli her başvuru için Euro olarak uygulanır.
Emprovize Vize Danışmanlık danışmanlığı vize çeşidine göre değişmektedir. Ayrıca bilgi alabilirsiniz.
Slovenya Vize başvurusunda bulunurken gerekli olan zorunlu seyahat sağlık sigortası 5-30 Euro arasında vize çeşidine, covid kapsamına ve seyahat uzunluğuna göre değişmektedir.
Başvuruların olumsuz olması durumunda başvuru ücretleri iade edilmemektedir.
Ayrıca gerekli olması durumunda çeviri masrafları ortaya çıkmaktadır.
Ücretsiz ön bilgi ve fiyat teklifi almak için bizi arayabilirsiniz.
Slovenya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Slovenya vizesi kaç günde çıkar sorusunun cevabı vize süresine göre değişkenlik göstermektedir. Slovenya Schengen vizesi kapsamındaki başvurular 2 hafta içinde sonuçlanmaktadır. Slovenya D tipi Ulusal Vizesi başvuruları ortalama 6-16 Hafta sonuçlanmaktadır. Yani vize çeşidine göre değişen süreler sebebi ile seyahat tarihinden en az 2 ay önce vize başvurusu yapmanızı tavsiye ederiz. Bu sebeple konu hakkında daha ayrıntılı bilgi için Emprovize Vize Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.
Schengen Vizesi işlemlerinde ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğini lütfen unutmayınız ayrıca bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Slovenya Vizesi İçin Gereken Evraklar?
Slovenya Vizesi için gereken evraklar vize çeşidine göre birbirinden farklıdır. Makalemizin devamında vize çeşitleri hakkında bilgi vereceğiz. Sizin vize çeşidiniz hangisi ise kendi vize çeşidinizin evraklarını hazırlamanız gerekmektedir.
Slovenya vizesi için gereken evraklar konusunda genel olarak bilinmesi gerekenler;
- Pasaport,
- Sigorta Poliçesi,
- Başvuru Formu,
- Niyet dilekçesi,
- Başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti otoritelerince verilmiş özlük belgeleri,
- Şirket evrakları,
- Finansal dökümanları ve banka evrakları,
- Varsa Slovenya’dan alınacak davetiye,
- Biyometrik fotoğraf alınmalıdır. Slovenya vizesi için fotoğraf ölçüsü: (3.5-4.5cm) dür.
- Uzun süreli Slovenya Vizesi başvurularında apostil işlemi uygulanmalıdır. Aksi halde belgeleri Slovenya Konsoloslukları kabul etmeyecektir.
Her vize başvurusunun çeşidine göre ayrıntılı olarak hazırlanmış evrak listesini uzmanlarımızdan ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. Vize için gerekeli belgelerin nereden ve nasıl alınacağını tamamen doğru ve eksiksiz bilerek sağlıklı bir başvuru yapabilirsiniz. En çok karşılaşılan ret sebepleri eksik ve uygunsuz belgeler ile yapılan başvurulardan kaynaklanmaktadır.
Slovenya Turistik Vizesi
Slovenya vizesi için Turist başvuruları Slovenya C tipi Schengen vizesi olarak değerlendirilir. Schengen vizesi 90 günden kısa süreli vizelerdir.
Bu vizeler;
Slovenya Turistik Vizesi; Kültürel gezi, festival, konser gibi aktivitelere katılım için gereken vizedir.
Slovenya Transit Vize; Slovenya’dan transit geçecek yolcuların alması gereken izin belgesidir.
Slovenya Ticari ve Fuar Vizesi; Kısa süreli şirketler arası ziyaret ve ortaklıklar için görüşme yapmak için ihtiyaç olan vizedir.
Slovenya Kültürel Sportif Etkinlik Vizesi; Spor aktivitelerine katılacak kişiler için oluşturulmuş özel izindir.
Turist vize başvuruları için ayrıntılı bilgiyi vize çeşidinizin üzerine tıklayarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Başlıklara sizler için link verdik.
Slovenya Oturma İzni Almak
Slovenya oturma izni Slovenya’da yaşamak için gereken izindir. Slovenya oturma izni için verilen Slovenya D tipi vizeler ulusal vize kategorisindedir. Slovenya D tipi vize nedir sorusu aklınıza geldiğini sıklıkla fark ediyoruz. D tipi Vize; Ulusal vize kategorisindeki 90 gün üzere kalışlar için geçici oturma izni olarak verilen izinlerdir.
D tipi Vizeler;
Slovenya Çalışma Vizesi; Slovenya’daki bir şirket ile anlaşan ve şirketin personeli olarak çalışmak isteyen kişilerin alması gereken vizedir.
Slovenya Şoför Vizesi; Slovenya’da şoför olarak çalışacak kişilerin alması gereken izin belgesidir.
Slovenya Eğitim Vizesi; Eğitimini Slovenya’da devam etmek isteyen lisans, yüksek lisans ve üç aydan fazla dil okulu izinleridir.
Slovenya Erasmus Vizesi; Erasmus kapsamında Slovenyada eğitim görecek veya Erasmus+ kapsamında projeye katılacak kişilerin alması gereken vizedir.
Slovenya Vize Başvurusu Başladı Mı?
Slovenya Turist vizesi ne zaman açılacak? veya Slovenya vize başvuruları başladı mı? soruları Covid-19 pandemi döneminde en çok merak edilenlerdir. Bu soru için ayrıntılı bir blog makalesi web sitemizden bulabilirsiniz. Güncel bilgiler her geçen gün değişmektedir.
Slovenya Ret Durumunda Ne Yapmak Gerekir?
Slovenya vize başvurusu ret ile sonuçlanırsa tekrar başvuruda bulunabilir veya ret sonucuna itiraz edebilirsiniz. İtiraz veya yeni başvuru işleminden önce ret sebebinizin ne olduğunu tespit ederek gerekli çalışma ile itiraz maddesin deki açığı kapatarak yeni başvuru veya itiraz edilmesi uygundur.
Slovenya Vizesi Ret Maddeleri;
İşbu karar, aşağıda belirtilen neden veya nedenlerden dolayı alınmıştır:
- Sahte / gerçek olmayan / tahrif edilmiş seyahat belgesi ibraz edilmiştir.
- Planlanan seyahatin şartları ve amacı gerekçelendirilmemiştir.
- Planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.
- planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara yasal yollardan sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.
- içinde bulunulan 180-günlük dönem itibariyle, standart vize veya sınırlı bir bölgede geçerli bir vize ile Üye Devlet topraklarında 90 gün kalınmıştır.
- Schengen Bilgi Sistemine (SIS) …………. (üye devletin kısaltılmış adı) tarafından, başvuru sahibine dair giriş yasağı kaydı girilmiştir.
- En az bir üye Devlet, başvuru sahibini kamu politikasına veya iç güvenliğe tehdit olarak kabul etmektedir.
- En az bir üye Devlet, başvuru sahibinin AB 2016/399 sayılı Tüzüğünün 2/21. Maddesi (Schengen Sınırları Yasası) uyarınca kamu sağlığı için tehlike oluşturduğu kanaatindedir
- En az bir üye Devlet, başvuru sahibinin uluslararası ilişkilerine tehdit oluşturduğu kanaatindedir
- Planlanan kalışın amacı ve şartlarına ilişkin sunulan gerekçe inandırıcı değildir
- ……… ile ilgili (açıklayınız) olarak yapılan açıklamaların güvenirliğine dair makul şüpheler mevcuttur.
- Sunulan destekleyici belgelerin güvenilirliği, gerçekliği veya içeriğinin doğruluğuna dair makul şüpheler bulunmaktadır.
- Vize geçerlilik süresi dolmadan önce üye devlet topraklarından çıkılacağına dair makul şüpheler bulunmaktadır.
- Daha önceden vize talep edemeyerek sınır kapısında vize talep etmeniz gerektiğine dair yeterli kanıt ibraz edilmemiştir.
- Planlanan havayolu transit geçişinin amacı ve koşullarına ilişkin gerekçe sunulmamıştır.
- Geçerli ve yeterli sağlık sigortasına sahip olunduğuna ilişkin kanıt ibraz edilmemiştir.
Slovenya Vizesi Danışmanlık İşlemleri
Slovenya vizesi başvurusu yapacak misafirlerimiz bize ulaşabilirsiniz. Her Slovenya vize çeşidinin danışmanlık süreci birbirinden farklılık göstermektedir. Slovenya’da yiyeceğiniz bir akşam yemeği ücretine bu danışmanlık hizmetine sahip olabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz şekilde ön danışmanlık alarak aklınızdaki soruları yanıtlamaktan memnuniyet duyarız.
Bizimle iletişim kurabilmek için tıklayın.