Amerika vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Amerika topraklarına seyahat etmek için ihtiyacı olan vizedir. Yani Amerika’ya gitmek istiyorsanız almanız gereken izin Amerika vizesidir. ABD vize başvurusu yapmak isteyen misafirlerimiz bu sayfadan tüm bilgileri edinebilirsiniz. Unutmamak gerekir ki ABD vize için en zor alınan vizelerden birisidir.

Yeşil pasaport Amerika topraklarında geçerliliği olan bir statüye sahip değildir. Bazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların sahip olduğu özel durumlu yeşil pasaport Amerika için vize muafiyeti sağlamamaktadır. Bu sebeple seyahat edecek kişiler Amerika’ya giriş izni olan vizeyi almaları gerekmektedir.

Amerika vize başvurusu uzun soluklu bir sürece sahiptir. Bu sebeple yapacağınız Amerika vize başvurusu için sabırlı ve dikkatli bir yol izlemeniz gerekmektedir. Çünkü başvurunuzun olumlu sonuçlanması için aşamalar titizlikle gerçekleştirilmelidir. Emprovize Vize Danışmanlık bu süreçte sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyar. Yazımızın devamında başvuru süreci hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olacaksınız.

Amerika vize ücreti 2021 yılı için her vize türüne göre değişmektedir. Yani maliyet öğrenimi öncesi vize türünüzü belirleseniz Amerika vize ücretini öğrenebilirsiniz. Çünkü vize başvuru sürecindeki olan durum ve sürecin zorluğuna göre hem konsolosluk harç bedeli hem de danışmanlık hizmeti ücreti değişmektedir. Bu durum çok normaldir. Yani belirli bir ücret tüm vize kategorileri için geçerli değildir. Sizler için makalemizin devamında her kategori için ücret bilgilendirmesi yapıyor olacağız.

Amerika turist vizesi ülke topraklarına turistik ve kültürel seyahatler için ihtiyacınız olan izin anlamına gelir. Bu izin 1-10 yıllık Amerika turist vizesi olarak değişmektedir. Burada kişinin başvuru esnasında sunduğu belgeler ve ABD vize mülakatındaki bıraktığı izlenim belirleyici faktördür. Yani ilk başvuruda bile 10 yıllık ABD vizesi almanız mümkün olmaktadır. Ds 160 formu Amerika turist vizesi başvurusu yapmak için doldurmanız gereken belgedir. Misafirlerimizin sıklıkla merak ettiği ds 160 formu için doldurma rehberi hazırladık. Web sitemizden veya uzmanlarımızdan ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

Amerika Çalışma vizesi ilgili ülkeye ekonomik amaç ile seyahat ederek uzun süreli kalış imkanı tanıyan vizedir. H1b, h2b, j ve f vizeleri bu ekonomik amaç ile bir çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarafından talep edilen Amerika çalışma vizesi türleri olarak bilinmektedir. Uzun süreli oturum izni hakkı verene bu vizeler sizlerin isteğini karşılayacaktır. İlgili vizeler hakkında makalemizin devamında ayrıntılı bilgiler mevcuttur.

Amerika gitmek için gerekenler için ilk başta Amerika vize şartlarını karşılıyor olmanız gerekmektedir. Bu konuda önemli bir durum teşkil etmesinden dolayı Amerika gitmek için gerekenler açıkça bilinmesi gerekmektedir. Bu şartları yerine getirir ve gerekli evrakların doğru bir şekilde toplanması ile doğru bir vize başvurusu yapmış olursunuz. Amerika vizesi süreci için danışmanlık almanız sonucunuzun olumlu olma imkanını ciddi oranda arttıracaktır. Seyahatiniz içerisinde yapacağınız harcamalara kıyasla Amerika vize danışmanlık işlemleri ücreti karşılaştırılmayacak kadar küçük bir miktarda kalacaktır.

Amerika’da eğitim almak isteyen bir çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika öğrenci vizesi talebinde bulunmaktadır. Amerika öğrenci vizesi ile ilgili ülke topraklarında eğitiminize devam edebilirsiniz. Bu eğitiminizin kapsamı lisans, yüksek lisans veya dil okulu gibi farklı sebepler olabilmektedir. Bu öğrenim sebebi ile öğrenci vizesine başvurarak ABD vizesi alabilirsiniz.

Emprovize Vize Danışmanlık olarak keyifli okumalar dileriz.

Amerika Vize Başvurusu

amerika vize basvurusu islemleri hakkinda bilgi

Amerika vize başvurusu için bir çok farklı prosedür vardır. İlk olarak vize çeşidinizi belirleyerek Amerika vize başvuru sürecinizi doğru başlatmanızı tavsiye ederiz. Bu konuda aklınıza takılan bir soru varsa uzmanlarımız aracılığı ile de çözebilirsiniz. Bir çok misafirimiz tarafından yöneltilen soruyu da cevaplamak istiyoruz. Amerika vize veriyor mu? Dediğinizi duyar gibiyiz. Evet Amerika vize veriyor. Covid pandemi şartları sebebi ile ABD vize işlemlerini askıya almıştı. Fakat sahip olduğunuz şartlara göre vize başvurusu yapmanız mümkünüdür. Bulunduğunuz duruma göre Amerika vize veriyor.

Amerika’ya vize almak istiyorsanız vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Vize başvuru yapmadan Amerika’ya vize almak mümkün değildir. Amerika vizesi başvurusu sürecini adım adım açıklayacağız. Fakat merak ediyorsanız genel olarak yapılması gereken şu şekildedir. Vize türünüzü belirlersiniz. Ardından size uygun vize evrak listesine sahip olarak evraklarınızı doğru bir şekilde toplamanız gerekmektedir. Evraklarınız hazır olması ile beraber vize randevucu alınır ve ABD Konsolosluğu tarafından belirlenen gün ve saatte vize dosyanız hazır bir şekilde mülakatınıza girerek sürecinizi tamamlayabilirsiniz.

Amerika göçmen vizesi başvurunuz için doğru bir işlem süreç yönetimi ile ilgili vize başvuru çeşitleri ile aynıdır. Yani Amerika’da yaşamak ve uzun süre sonrası ülkenin vatandaşı olmak istiyorsanız Amerika göçmen vizesi almanız gerekmektedir. Vizenizin süresi kadar size kazandırdığı hak da göçmenlik iznine sahip olma durumunuzu etkilemektedir. Örneğin h2b vizesi göçmenlik imkanı verirken j vizesi göçmenlik imkanı vermemektedir. Başvuracağınız kategori hakkında ayrıntılı vize danışmanlığı almanız faydalı olacaktır.

Anlaşıldığı gibi bazı ayrıntılar size uzun vadeli olumlu dönüşler sağlayacaktır. Bu sebeple uzun vadeli planlarınız varsa vize danışmanlık almanız tavsiye edilir.

Amerika Vize Ücreti

amerika vize ucreti ne kadar

Amerika vize ücreti 250 USD (dolar) dır. 2021 yılı için belirlenen Amerika vize ücreti 250 dolar olup bu ücretin içerisine harçlar, danışmanlık ve hizmet sağlayıcısı bedeli dahildir. Ek bir ödeme mevcut değildir.

Vize TürüAracı Kurum Hizmet Bedeli ve Konsolosluk Harçları ToplamEmprovize Vize Danışmanlık Hizmet BedeliToplam
Amerika Turist Vizesi Ücreti190 USD60 USD250 USD

ABD vize ücreti içerisine bütün evrak işlemleriniz dahil edilmiştir. Fotokopi ve tarama işlemleri, kargo ve uzman tecrübesi ile Emprovize uzmanlarından alacağınız bilgi buna dahildir. Amerika vize ücreti 10 yıllık olsa da vize ücreti değişkenlik göstermemektedir. Yani alacağınız izin ile bu ücrete 10 yılda sadece bir defa ödeme yaptığınızı düşünecek olursanız. Bu ücret rahatlıkla ödenecek seviyededir.

10 yıllık Amerika vizesi için uzman ekibimizden bilgi alabilirsiniz. Ücretsiz ön danışmanlık ile sizlere yardımcılı olmaktan memnuniyet duyuyoruz. 10 yıl gibi bir süre kullanacağınız vizeniz için profesyonel olarak ilerlemek en akıllıca olanı olduğu gerçeğini göz önüne almakta büyük fayda vardır. Çünkü olumsuz sonuçlanan başvuruları tekrar olumluya çevirmek kişiler için oldukça zordur. Ayrıntılı bilgi için arayabilirsiniz.

Amerika Turist Vizesi

amerika turist vizesi basvurusu

Amerika turist vizesi Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının ABD’ye yapacakları seyahatleri için ihtiyacı olan izindir. Turist vizeleri B sınıfı vize kategorisine dahil olan kısa süreli kalışlar için verilmektedir. Fakat geçerlilik süresi genel olarak 10 yıllık olarak karşımıza çıkmaktadır.

Genel olarak, Amerika Birleşik Devletleri’ne girmek isteyen yabancı bir ülkenin vatandaşı, önce geçici bir konaklama için göçmen olmayan bir vize veya daimi ikamet için bir göçmen vizesi olmak üzere bir vize almalıdır. Vize, yabancı bir vatandaşın bir ABD giriş kapısına seyahat etmesine ve ABD göçmenlik müfettişinden Amerika Birleşik Devletleri’ne girmek için izin talep etmesine izin verir.

“Amerika Ziyaretçi Vizesi’’ göçmen olmayan bir vizedir. Genellikle Amerika Birleşik Devletleri’ne iş (B-1), eğlence veya tıbbi tedavi (B-2) veya bu amaçların bir kombinasyonu (B-1/B-2) için geçici olarak girmek için kullanılır. Amerika vizesi almak için aşağıdaki kategorileri dikkatlice anlamak ve doğru ilerlemek gerekmektedir.

Turist vizeleri için ihtiyacınız olan vize danışmanlık Emprovize uzmanları ile sunulmaktadır. 10 yıllık Amerika turist vizesi almak bizim işimiz.

Amerika Ticari Ziyaretçi Vizesi (B-1)

Planlanan seyahatin amacı iş ile ilgiliyse, örneğin iş ortaklarına danışmak, bilimsel, eğitimsel, profesyonel veya iş konferansına katılmak, bir mülkü yerleşmek veya bir sözleşme müzakere etmekse, o zaman bir iş ziyaretçisi vizesi (B-1) seyahat için uygun vize türü olacaktır. B-1 statüsündeyken üstlenebileceğiniz tüm faaliyetler hakkında daha fazla bilgi için Emprovize.com adresinden bilgi edinebilirsiniz.

Kişisel veya Yurtiçi Çalışanlar: Göçmenlik yasası uyarınca, nitelikli kişisel veya ev içi çalışanlar, belirli koşullar altında aşağıdakilere eşlik ederken Amerika Birleşik Devletleri’ne iş ziyaretçisi olarak seyahat edebilir:

1) Amerika Birleşik Devletleri dışında kalıcı olarak yaşayan veya yabancı bir ülkede bulunan ve geçici olarak Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret eden veya ABD’ye atanan ABD vatandaşı bir işveren;

2) Amerika Birleşik Devletleri’nde B, E, F, H, I, J, L, M, O, P veya Q göçmen olmayan vize statüsünde olan yabancı uyruklu bir işveren Amerika vizesi alabilir.

Amerika Turistik Vizesi (B-2)

Amerika Turist vizesi içinde zevk, turizm, tıbbi tedavi ziyaretçi işlemleri bu kategoride yer almaktadır. Bu kategori deki vizeler aynı prosedüre tabi olan farklı dosyaların hazırlanması gerektiren durumları içerir.

Planlanan seyahatin amacı, turizm, arkadaş veya akraba ziyareti, dinlenme veya tıbbi tedavi, kardeşlik, sosyal veya hizmet niteliğindeki faaliyetler veya herhangi bir ücret almayacak amatörlerin katılımı dahil olmak üzere doğada eğlence ise müzik, spor ve benzeri etkinlikler veya yarışmalar, daha sonra ziyaretçi vizesi (B-2) seyahat için uygun vize türü olacaktır. Öğrenciler, geçici işçiler, mürettebat üyeleri veya gazeteciler dahil olmak üzere farklı bir amaç için Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etmeyi planlayan kişiler, farklı bir vize kategorisine başvurmalıdır.

Ziyaretçi Vizesi için Yeterlilik

ABD göçmenlik yasasına göre Amerika vizesine hak kazanmak için başvuru sahipleri tarafından yerine getirilmesi gereken belirli şartlar vardır. ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğundaki konsolosluk memuru, vizeye uygun olup olmadığınızı belirleyecektir. ABD yasalarına göre gerekli varsayım, aksini kanıtlayana kadar her ziyaretçi vizesi başvurusunda bulunan bir göçmen olma niyetinde olmasıdır.

Bu nedenle, ziyaretçi vizesi başvuru sahipleri aşağıdakileri göstererek bu varsayımın üstesinden gelmelidir:

  • Seyahatlerinin amacının Amerika Birleşik Devletleri’ne iş veya eğlence amacıyla geçici olarak girmek olduğu;
  • Belirli, sınırlı bir süre kalmayı planladıkları;
  • Amerika Birleşik Devletleri’ndeki masrafları karşılayacak fonların kanıtı;
  • Amerika Birleşik Devletleri dışında ikametgahlarının ve ziyaret sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmalarını sağlayacak diğer bağlayıcı bağlarının olması.

Amerika Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika turist vizesi nasıl alınır? diyorsanız doğru yerdesiniz. Adımları açıkça sıraladık. Makalemizin devamında okuyabilirsiniz.

Amerika turist vizesi başvuru sahipleri genellikle yaşadıkları ülkedeki en yakın ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna başvurmalıdır. Seyahatin çıkış tarihinden çok önce vize başvurusunda bulunmak önemlidir.

DS-160 Formunu, Çevrimiçi Göçmen Olmayan Vize Başvurusunu doldurmak, vize başvuru sürecindeki ilk adımdır. DS160 Formunu gönderdikten sonra, onay sayfasını yazdırın ve görüşmenize getirin.

Ardından, görüşmenizden önce ödemeniz gerekiyorsa, iade edilmeyen vize başvuru ücretini ödeyin. Ardından, vize başvurusunda bulunmak için ödeme yaptığınız ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğunda bir görüşme için randevu alın. Bir görüşme için nasıl randevu alacağınızı, başvuru işlem ücretini nasıl ödeyeceğinizi, büyükelçiliğe özel talimatları nasıl gözden geçireceğinizi ve çok daha fazlasına nasıl başvuracağınızı Amerika vizesi uzmanları Emprovize Vize Danışmanlık bünyesinde size sunacaktır. Resmi seyahat acentamız kurumsal hizmet vermekten mutluluk duymaktadır. Resmi web sitemiz sadece emprovize.com dur.

Başvuru sahipleri için mülakat randevusu için bekleme süresi değişebilir, bu nedenle erken başvuru şiddetle tavsiye edilir. Her ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu için görüşme randevuları için vize bekleme süreleri ve vize işlem süreleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Vize başvuru sürecinde mürekkepsiz, dijital parmak izi taraması yapılacaktır. Bazı vize başvuruları, vize başvurusu sahibinin Konsolosluk Memuru tarafından görüşmesinden sonra ek zaman alan daha fazla idari işlem gerektirir. Bu durumu göz önünde bulundurarak planlama yapılması faydalı olacaktır. Gerekli belgeler ve ücretler hakkında bilgi için lütfen bizi ziyaret edin veya doğrudan arayabilirsiniz.

Ek Bilgi

  • Vizelerin verilmesine ilişkin önceden güvence verilemez. Bu nedenle nihai seyahat planları veya iade edilmeyen biletlerin satın alınması, vize verilene kadar yapılmamalıdır.
  • Vize, iptal edilmedikçe, geçerlilik süresi sona erene kadar geçerlidir. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin dolması durumunda, aynı biyografik verileri içeren yeni geçerli pasaportunuzla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat ve giriş için geçerli vizeyi kullanabilirsiniz. Vize sayfasını kaybetmeden her iki pasaportu birlikte taşıyın.
  • Ziyaretçilerin Amerika Birleşik Devletleri’nde kaldıkları süre boyunca yetkisiz istihdamı kabul etmelerine izin verilmez. Yani çalışamazsınız. Çalışma vizeleri turist vizelerinden farklıdır.

Vize Reddi

  • Konsolosluk memuru, ziyaretçi vizesinin verilmesini reddetmeyi gerekli görürse, ret gerekçesini ortadan kaldıracak yeni kanıtlar varsa, başvuru sahibi yeniden başvurabilir. Vize hakkında ek bilgi ve itirazlar için, www.emprovize.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Amerika Çalışma Vizesi

amerika calisma vizesi basvurusu islemleri

Amerika çalışma vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ABD topraklarında uzun süreli çalışma izni veren izindir. Göçmenlik izni veren Amerika çalışma vizesi uzun süreli vize kategorisine girmektedir. Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika’da bir işverenin Amerikan Çalışma Bakanlığı’ndan onaylanmış bir iş sertifikası (izin belgesidir) alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurup Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun bulunmuş çalışma vizesine başvuru yapabilir.

İstihdama dayalı bazı kategoriler kapsamında göçmen vizesi için değerlendirilmek üzere, başvuru sahibinin muhtemel işvereni veya acentesi, öncelikle Çalışma Bakanlığı’ndan bir çalışma sertifikası (iş sertifikası) onayı almalıdır. Aldıktan sonra (gerekirse), işveren, uygun istihdam temelli tercih kategorisi için ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine I-140 Formunda Yabancı İşçi için Göçmen Dilekçesi verir. Amerika vizesi için bu durum hayati önem taşımaktadır. İlk adımın çalışma vizelerinde bu olduğu söylemek yanlış olmaz.

Her mali yılda (1 Ekim – 30 Eylül), ABD göçmenlik yasası hükümleri uyarınca nitelikli başvuru sahiplerine yaklaşık 140.000 istihdam temelli göçmen vizesi verilmektedir.  Sınır üstü başvuru sayısı ardından kura sistemi ile sonuç belirlenir. İstihdam temelli göçmen vizeleri beş tercih kategorisine ayrılmıştır. Bazı eşler ve çocuklar, istihdam temelli göçmenlere eşlik edebilir veya onları takip edebilir. Aşağıda bazı kategorilerden bahsedilmiştir.

İstihdam temelli göçmen vizesine başvurmak için Amerika vize portalı aracılığı ile göçmen vize sürecindeki adımları izleyebilirsiniz. Ayrıca ayrıntılı bilgi için www.emprovize.com uzmanları bu süreçte yanınızda olacaktır. Vize danışmanlık sürecinizde sizin için en doğru kategori belirlenecek ve eksiksiz bir süreç izlenecektir.

Amerika H-1B Vizesi

Amerika h-1b vizesi, işverenlerin ABD’de göçmen olmayan bir temelde özel mesleklerde veya seçkin liyakat ve yetenekli moda modelleri olarak yabancı işçileri geçici olarak istihdam etmesine olanak tanır. Bir uzmanlık mesleği, belirli bir uzmanlık alanında (örneğin, bilimler, tıp, sağlık hizmetleri, eğitim, biyoteknoloji ve iş uzmanlıkları, vb.) bir uzmanlık bilgisinin ve bir lisans derecesinin veya eşdeğerinin teorik ve pratik uygulamasını gerektirir.

Mevcut yasalar, vize verilebilecek veya başka bir şekilde H-1B statüsü sağlanabilecek nitelikli yabancı işçi sayısını, Amerika h-1b vizesi ileri derece muafiyeti kapsamında ek 20.000 ile 65.000 ile sınırlandırmaktadır. H-1B üst sınırı, üst sınır nitelikleri ve H-1B dilekçeleriyle ilgili ek bilgi için ABD Vatandaşlık bölümü ile doğrudan irtibata geçebilirsiniz.

H-1B Vizesine Nasıl ve Ne Zaman Başvurulur?

  • ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri’ne dilekçe vermeden veya Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla vize almadan önce, işverenler, Çalışma Bakanlığı’na gerekliliklere uygunluğu onaylayan bir Çalışma Koşulları Başvurusu (LCA/Form ETA-9035E/9035) sunmalıdır. H-1b vizesi ön onay alınması ile başlayan bir vizedir.
  • İzinler, çalışma süresinin başlangıç ​​tarihinden 6 aydan daha önce sunulmamalıdır.
  • Alınan İzin, FLAG Sistemi aracılığıyla Departmana elektronik olarak sunulmalıdır.
Amerika H-1B Vizesi İçin Çalışma Bakanlığına Gönderilecekler:
  • H-1B, H-1B1 ve E-3 programları tasdik tabanlı programlardır.
  • İşveren, posta yoluyla dosya göndermesine izin verilmediği sürece, FLAG Sistemi aracılığıyla bir Çalışma Durumu Başvurusunu (Form ETA-9035E [elektronik ortamda]) bakanlığa gönderir.
  • İşveren, izin belgesine girilen bilgilerin doğruluğunu ve doğruluğunu onaylar. İzin belgelerinde yer alan bilgilerin doğruluğunu kanıtlama yükümlülüğü işverene aittir.

İlgili gönderimlerin yapılmaması Amerika vizesi alamamanıza neden olacaktır.

Amerika H-1B Vizesi İçin Nereye Başvurulur:
  • ETA-9035E Formunun FLAG Sisteminde elektronik olarak doldurulması gerekiyor.
  • ETA-9035’i posta yoluyla dosyalamak için Özel İzin: İşverenler, fiziksel engelli veya internet erişimi olmayan işverenlerin elektronik başvuruda bulunmalarını yasaklayan iki sınırlı durum dışında, elektronik FLAG Sistemini kullanarak dosya göndermelidir. İşverenler, LCA’larını ABD posta yoluyla dosyalamak için özel izin için yazılı bir talepte bulunabilirler. İşverenin yazılı talebi, posta yoluyla dosyalama ihtiyacını belirlemelidir. İşveren, OFLC tarafından talep edilmesi halinde destekleyici belgeleri sunmaya hazır olmalıdır. OFLC Yöneticisi, işveren posta yoluyla dosyalamadan önce talebi onaylamalıdır.

Özel izin talebi şu adrese gönderilmelidir: Yönetici, Yabancı İşgücü Belgelendirme Ofisi, İstihdam ve Eğitim İdaresi, ABD Çalışma Bakanlığı, Box PPII 12-200, 200 Anayasa Bulvarı- NW, Washington, DC 20210.

Amerika H-1B Vizesi Başvurusu Sonra:
  • İzin Belge’leri, eksiksizlik ve bariz hatalar veya yanlışlıklar için bakanlık tarafından yedi (7) iş günü içinde gözden geçirilir.
  • İşverenler, Bakanlığa yapmış oldukları başvuruların durumunu kontrol edebilir ve FLAG Sistemi’ne giriş yaparak belgeli başvurularına istedikleri zaman doğrudan ulaşabilirler.
  • Sertifikalı izin belgesi olan işverenler, USCIS ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla H-1B, H-1B1 veya E-3 vizesi alma sürecine devam edebilir.

Amerika H-2A Vizesi

Amerika h-2a vizesi hayvancılık ile alakalı meslekler için ABD Çalışma Bakanlığı tarafından verilen göçmen vizesidir. Çiftlikte hayvancılık veya hayvancılıkla ilgili işlerde yabancı işçilerin istihdamını sağlamak için düzenlemeler yapılmıştır. Bu kurallar H-2A vizesi kapsamında uygulamaya konulmuştur. Bu meslekler için ayrı standartlar ve prosedürler gereklidir, çünkü genel H-2A vizesi için nihai kuralının (2010’da yayınlanan) bazı gereklilikleri, uzak bölgelerde bulunan ve geleneksel olmayan düzenli çalışma programı gerektiren bu benzersiz meslekler için geçerli değildir.

İşçiler genellikle haftada 7 gün, günde 24 saat görev başındadır. Yani yatılı hizmetli şeklinde çalışmaktadırlar. Uzak bölgelerde bulunan ve genellikle haftada 7 gün, günde 24 saat nöbetçi işçilerle geleneksel olmayan çalışma programları gerektiren mesleklerin benzersiz gereksinimleri nedeniyle, genel H-2A programından sapmalar oluşmaktadır.

Amerika H-2A Vizesi Nasıl Başvurulur?

Amerika h-2a vizesi başvurusu 3 adımdan oluşmaktadır. Başvuru dosyasının oluşturulması, işçinin işe alınması ve belgelendirme işlemleridir. Amerika vizesi alırken adım adım ilerlemek sizin için daha sağlıklı ve karışıklıktan uzak olacaktır.

  • Adım 1: Chicago Ulusal İşlem Merkezi (NPC) ile İş Emri ve H-2A Başvurusu Dosyalama

Dosyalanması gerekenler: İş emri (Form ETA 790/790A), tamamlanmış bir H-2A Geçici İstihdam Sertifikası Başvurusu (Form ETA 9142A) ve adları içeren bir ek ile birlikte doğrudan Chicago Ulusal İşlem Merkezi’ne (NPC) gönderilir. her çiftçinin/çiftçinin fiziksel konumları (mümkün olduğunca fazla coğrafik belirliliğe sahip), işin gerçekleştirileceği yer ve işe duyulan ihtiyacın başlangıç ​​ve bitiş tarihleri. Chicago NPC, başvuru paketinizi gözden geçirecek, eksiklikleri size bildirecek ve geçici işgücü belgelendirme sürecini tamamlamanız için size ek talimatlar sağlayacaktır.

Elektronik Dosyalama:

İşverenler H-2A başvurularını Bakanlığın FLAG Sistemi aracılığıyla elektronik olarak yapabilirler . Bir H-2A başvurusunu tamamlamadan ve göndermeden önce FLAG kullanıcı kılavuzlarını ve video eğitimlerini okumak önemlidir . Çevrimiçi yardım, H-2A başvurusunu elektronik olarak tamamlamak ve göndermek için adım adım talimatlar sağlar.

Posta Dosyalama:

Elektronik dosyalamaya yeterli erişimi olmayan işverenler, başvuruyu posta yoluyla yapabilir. İşveren, elektronik dosyalamaya yeterli erişimin olmaması nedeniyle postayla dosyaladığını belirtmelidir. İşveren başvuru paketini Chicago NPC’ye aşağıdaki adrese postalayabilir:

ABD Çalışma Bakanlığı Yabancı İşgücü Belgelendirme Ofisi Chicago Ulusal İşleme Merkezi

11 W Quincy Ct

Chicago, IL 60604- 2105

Dikkat: H-2A Program Birimi- Menzilli Hayvancılık Uygulaması

Ne zaman başvurulur: İşe başlama tarihinden en az 45 takvim günü önce. Vize danışmanlık uzmanlarımız sizin için bu takvimi programlayacaktır.

Amerika çalışma ajansı acil durum başvuruları için yaptığı açıklama şu şekikdedir; “Acil Durum Başvuruları için: İş emrinizi (Form ETA 790/790A) ve H-2A başvuru paketinizi, ihtiyaç başlangıç ​​tarihinden 45 takvim gününden daha kısa bir süre önce, yalnızca 1) sizin tarafınızdan aşağıdaki durumlarda doğrudan Chicago NPC’ye iletebilirsiniz. ya ilk kez başvuruyorlar ya da 2) öngörülemeyen işçilere ihtiyaç duyuyorlar. Acil durum başvuruları için, acil durum temelinde dosyalama ihtiyacını gerekçelendiren bir beyan ve diğer belgeleri eklemelisiniz. Bu hüküm uyarınca dosyalama, acil durum işleme talebinizin kabul edildiğini otomatik olarak garanti etmez.”

  • Adım: ABD’li İşçilerin İşe Alınması

Chicago NPC, iş emri için düzenleyici gereksinimlerin karşılandığını belirlediğinde, Chicago NPC bir Kabul Bildirimi yayınlayacaktır. Kabul Bildirimi, eyaletler arası izin sistemine koşullu erişim yetkisi verir ve işe alım talimatlarını içerir. İşveren, Kabul Bildiriminin elektronik bir kopyasını alacaktır.

Chicago NPC ayrıca iş emrini Devlet İş Gücü Ajansı’na (SWA) iletecek ve SWA’yı ABD işçilerinin işe alınması için iş emrini eyalet içi ve eyaletler arası izinlere yerleştirmesi için yönlendirecektir.

  • Adım 3: Geçici İşçilik Belgelendirme Sürecinin Tamamlanması

Bu noktada hayvancılık veya hayvancılıkla ilgili iş başvuruları diğer H-2A program uygulamalarına benzer şekilde işlenir. Başvurunun gerekli süre içinde kabul edilmesi veya değiştirilmesi ve düzenlemelere uygun olması halinde, Chicago NPC, işverenin ihtiyaç tarihinden otuz (30) takvim günü önce nihai kararı verecektir.

Amerika H-2B Vizesi

Amerika h-2b vizesi nitelikli işçi göçünü destekleyen izindir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları nitelikçi işçi olarak ABD topraklarında çalışmak istiyorsa Amerika h-2b vizesi almaları gerekmektedir. Diğer çalışma vizeleri gibi işverenlerin ön onay almaları beklenir. Amerika vizesi kategorilerindeki en çok tercih edilen izin bu türdür.

Bir işverene H-2B sertifikası vermek için ABD Çalışma Bakanlığı’na şunları açıkça belirtmelidir:

  • Nitelikli ve bir işverenin yabancı işçi kiralamak istediği geçici hizmetleri veya işçiliği yerine getirebilecek yeterli sayıda ABD işçisi olmadığı kanıtlamalıdır.
  • Amerika h-2b vizesi işçilerinin istihdamı, benzer şekilde istihdam edilen ABD işçilerinin ücretlerini ve çalışma koşullarını olumsuz etkilemeyeceği açıkça kanıtlanmalıdır.

H-2B programına katılmak için bir başvuru sahibi:

  • Geçerli bir Federal İşveren Kimlik Numarası (FEIN) olan bir işveren olun,
  • Amerika Birleşik Devletleri’nde bir iş yerine sahip olması,
  • İstihdam için kendisiyle iletişime geçilebilecek bir iletişim aracına sahip olun.

İşverenin iş fırsatları şunlar olmalıdır:

  • Geçici (yani, tek seferlik durumlar hariç, dokuz ay veya daha az);
  • Tam zamanlı (yani, haftada 35 veya daha fazla saat); ve
  • Amaçlanan istihdamın belirli bir alanında tarım dışı istihdam.

Amerika H-2B vizesi tarım dışı geçici işçi programı gerekliliklerini karşılayan göçmen olmayan işçileri geçici olarak ABD’ye gelmeleri ve işverenin geçici ihtiyacına göre tarım dışı hizmetler veya işçilik yapmaları için işe almalarına izin verir. İşveren başvuru sahibi, temeldeki işin kalıcı veya geçici olmasına bakılmaksızın, tarım dışı hizmetlere veya işgücüne olan ihtiyacının doğası gereği geçici olduğunu kanıtlamalıdır.

Geçici ihtiyaç aşağıdakilerden biri olarak belirlenmelidir:

  1. Bir kerelik olay,
  2. Mevsimsel ihtiyaç,
  3. Aralıklı ihtiyaç.

Üç yıla kadar sürebilen bir defalık ihtiyaç dışında, geçici ihtiyaç dokuz aydan fazla onaylanmamaktadır.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ile ortaklaşa yayınlanan Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası ve yönetmelikleri, ücretler ve çalışma koşulları ile ilgili olarak işveren gerekliliklerini ve işçi haklarının korunmasını bakanlığın belirlediği ücret/saat çizelgesi aracılığı ile öğrenebilirsiniz. İş vereneler iş sözleşmesinin şartlarını yürürlükteki istihdam yasalarının hükümleri ile uygulama sorumluluğuna sahiptir ve zorundadır.

Göçmen hukukunda uzman vize danışmanlık Emprovize ayrıcalığı ile sunulmaktadır. Aklınıza takılan sorular için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Amerika H-2B Vizesi Nasıl ve Ne Zaman Başvurulur?

DHS’nin ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) dilekçe vermeden önce, bir işveren, Bakanlıktan onaylanmış bir geçici çalışma sertifikası almalıdır:

Yeni Başvuranlar

  1. Kayıt olun – İhtiyaç tarihinden 150-120 takvim günü önce gerekli olacaktır. ( Kayıt süreci şu anda çalışmıyor – şu anda herhangi bir ETA-9155 Formu gerekmiyor. OFLC, Federal Kayıtta kayıt süreci için ayrı bir geçiş dönemi ilan edecek ve o zamana kadar, işleme sırasında geçici ihtiyaç konusunda karar vermeye devam edecek. uygulamalar )
  2. Bir Hakim Ücret Belirleme (PWD) edinin – gerekli olandan en az 60 takvim günü önce. Hakim Ücret Belirleme Başvurusunu (Form ETA-9141) kullanarak Ulusal Hakim Ücret Merkezinden (NPWC) bir özürlü alın . Engelli başvurusu, FLAG Sisteminde elektronik dosyalama ve posta yoluyla dosyalama için mevcuttur .
  3. Bir iş emri ve H-2B başvurusu yapın – ihtiyaç tarihinden 90 ila 75 gün önce. Devlet İş Gücü Ajansına (SWA) bir iş emri verin VE H-2B başvurusunu (Form ETA-9142B ve Ekler) destekleyici belgeler ve SWA’ya verilen iş emrinin bir kopyasıyla birlikte Chicago Ulusal İşlem Merkezine (Chicago NPC) gönderin ).

Başvuru paketinizi Chicago NPC’ye ne zaman göndermelisiniz:

İhtiyaç başlangıç ​​tarihinden 90-75 takvim günü önce, işveren iş emrini eş zamanlı olarak SWA’ya ve H-2B başvuru paketini Chicago NPC’ye sunar.

Amerika H-2B Vizesi Nereye Başvurulur?

Geçerli Ücret Tespitleri – Özürlü başvuruları BAYRAK Sistemi üzerinden elektronik olarak yapılabilmektedir. Elektronik dosyalama şiddetle tavsiye edilir.

Elektronik dosyalamaya yeterli erişimi olmayan işverenler, başvuruyu posta yoluyla yapabilir. İşveren, elektronik dosyalamaya yeterli erişimin olmaması nedeniyle postayla dosyaladığını belirtmelidir. Bu aşamada Amerika vizesi ücretlendirmesi yapılmaktadır. İşveren, başvuru paketini NPWC’ye aşağıdaki adrese postalayabilir:

ABD Çalışma Bakanlığı İstihdam ve Eğitim İdaresi Yabancı İşçi Belgelendirme Ofisi Ulusal Hakim Ücret Merkezi 200 Anayasa Ave NW Oda N-5311 Washington, DC 20210

Amerika H-2B Vize Başvuru dosyası, FLAG Sistemi üzerinden elektronik olarak dosyalanabilir . H-2B Başvuru dosyası, ETA-9142B Formunu içerir; ilgili eklerin bir kopyası ; FLAG’deki ETA-9142B uygulamasına bağlanabilen Ulusal Hakim Ücret Merkezi tarafından verilen Hakim Ücret Tespiti vaka takip numarası; iş emrinin bir kopyası; ve geçerli tüm destekleyici belgeler.

Elektronik dosyalamaya yeterli erişimi olmayan işverenler, başvuruyu posta yoluyla yapabilir. İşveren, elektronik dosyalamaya yeterli erişimin olmaması nedeniyle postayla dosyaladığını belirtmesi gerekmektedir. İşveren başvuru paketini Chicago’daki yetkili ofisin aşağıdaki adresine postalayabilir:

ABD Çalışma Bakanlığı İstihdam ve Eğitim Dairesi Yabancı İşgücü Belgelendirme Ofisi Chicago Ulusal İşleme Merkezi 11 W Quincy Ct Chicago, IL 60604-2105

H-2B Vizesi Başvurusu Sonrası Ne Olur?

  • Yetkili ofis, iş emrini program gereksinimlerine uygunluk açısından mümkün olan en kısa sürede, ancak alınmasından itibaren en geç 6 iş günü içinde inceler.
  • Chicago Ofisi, H-2B başvurusunu ve iş emrini, alındığı tarihten itibaren 7 iş günü içinde program gereksinimlerine uygunluk açısından inceler.
  • Başvurunun alınmasından itibaren 7 iş günü içinde, Chicago ofisi, işverenin başvurusunu ve/veya iş emrini kabul etme (Kabul Bildirimi) veya kabul etmeme (Eksiklik Bildirimi) kararını işverene yazılı olarak bildirecektir.
  • Kabul Bildiriminin yayımlanmasından itibaren 14 takvim günü içinde, işveren, Kabul Bildiriminde verilen talimatları izlemeli ve aşağıdakiler dahil olmak üzere işe alım gerçekleştirmelidir:
    • 20 CFR 655.41’de belirtilen tüm gerekli bilgileri içeren iş ilanlarını (dijital veya basılı) yerleştirin;
    • Bir Eksiklik Bildirimi, SWA ve Chicago NPC tarafından bulunan eksiklikleri tanımlar ve işverene bu eksiklikleri başvuru ve/veya iş emriyle ele alma fırsatı sunar.
    • Her bildirim aynı zamanda işverenin atması gereken sonraki adımları da sağlayacaktır.
    • Pazarlık temsilcisiyle (varsa) iletişime geçmek veya iş fırsatı bildirimini işverenin mevcut çalışanlarına göndermek; ve
    • Onay Görevlisi tarafından yönlendirilirse, herhangi bir ek işe alım yapmak.
  • Eski ABD’li işçilerle iletişim kurmak;
  • Kabul Bildiriminde Onay Görevlisi, işverenin ilk işe alım raporu için bir tarih belirleyecektir.
  • İlk işe alım raporunun alınmasından sonra, Chicago yetkili ofisi, başvurunun onaylanıp onaylanmayacağına karar verecek ve nihai kararı verecektir.
  • Nihai tespit, işverene ve varsa işveren vekili veya vekiline elektronik olarak gönderilecektir. Chicago yetkili ofisi artık mavi güvenlik kağıdına sertifika vermeyecek.
  • İşveren, ETA-9142B Nihai Belirleme Formunu: H-2B Geçici Çalışma Belgesi Onayı, Ek B’nin bir kopyasını ve USCIS tarafından istenen bilgileri dilekçe paketiyle birlikte USCIS Hizmet Merkezine sunar. Orijinal Ek B, işverenin saklama dosyasında tutulur.
  • İşveren işe alım raporunu güncellemeye devam etmek ve nihai işe alım raporu hazırlamakla yükümlüdür.
  • Güncellenmiş raporun Bakanlığa sunulmasına gerek yoktur, ancak işverenin saklama dosyasında tutulmalı ve belgelendirme sonrası denetim durumunda veya Bakanlığın talebi üzerine kullanıma sunulmalıdır.
  • İşveren ayrıca, ihtiyaç tarihinden 21 gün öncesine kadar ABD’li başvuru sahiplerinin başvurularını kabul etmeye devam etmelidir.
  • İşverenler, Eksiklik Bildirimleri, kısmi sertifikalar, çalışma belgesi reddi, yeniden belirleme taleplerinin reddi, değiştirilmiş başvuruların veya iş emirlerinin reddi ve uzatma taleplerinin reddi için idari incelemeye itiraz edebilir.

Amerika H-2B vizesi başvurusu işlemleri için daha ayrıntılı bilgiye veya danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyarsanız Emprovize Vize Danışmanlık uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

amerika vizesi nasil alinir

Amerika vizesi nasıl alınır sorusuna verilecek ilk cevap seyahat türünüzü belirlemeniz olacaktır. Seyahat türünüzü belirledikten sonra doğru vize kategorisine başvuru yapmanız gerekmektedir. Doğru vize kategorisine başvuru yapmak için evraklar toplanır, Amekerika Ankara Konsolosluğu aracılığı ile randevu alınır ve evraklar teslim edilir. Evraklar teslim ederken vize mülakatı gerçekleştirilir. Mülakat ardından 10 yıllık Amerika vizesi alabilirsiniz. Tabi bu vize turistik amaçlı geçerlidir. Diğer vize kategorilerinde farklı süreler vardır.

Kişiler görüşmeye doğrudan kendisi gitmesi gerekmektedir. Ödemeler yapılır ve vize sonucu beklenir. Olumlu olması halinde vizeniz basılır ve seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Olumsuz olması durumunda itiraz edebilir fakat vize için ödemiş olduğunuz harçlar konsolosluk tarafından geri ödenemeyeceğini aklınızda bulundurmanız gerekmektedir. Uzun vadeli mutsuz sonuçlar ile noktalan vize süreçleri yaşamamak için uzmanlarımız sizlerin yanında olacaktır. Emprovize Vize Danışmanlık firması İzmir merkezli vize danışmanlık hizmetleri veren resmi bir seyahat acentasıdır.

Amerika Gitmek İçin Gerekenler

amerika vizesi icin gerekenler

Amerika gitmek için gerekenler için ilk olarak vizeye ihtiyacınız vardır. Vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Amerika vizesi nasıl alınır? Konusuna değindik. Sırada hangi evraklar gerekmektedir buna bakalım. Gereken evraklar aşağıda kategoriler halinde sıralanmıştır. Amerika’ya gitmek için gereken evraklar sırası ile verilmiştir.

Sadece şahsen katılmanız gereken vize görüşmeniz için gereken belgelerin listesi aşağıdadır:

  1. ABD’ye giriş yapacağınız tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olan pasaport,
  2. DS-160 (yalnızca onay sayfasının çıktısı.),
  3. Son altı ayda beyaz fon ile çekilmiş, 5×5 cm boyutunda bir adet renkli fotoğraf (Gözlüklü olarak çekilmiş fotoğraflar artık kabul edilmemektedir);

Vize türüne bağlı olarak bazı destekleyici dokümanlar gerekmektedir. Ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz. İzmir merkezli Emprovize Vize Danışmanlık uzmanları sizin için madde madde hazırladı. (Posta ile başvuru yapıyorsanız bu belgeleri göndermemelidir.)

Amerika Turist Vizesi İçin Gereken Evraklar

Başvurunuzu destekleyeceğini düşündüğünüz tüm dokümanları görüşme için yanınızda getirebilirsiniz.  B1/B2 ve Transit C vizesinin niteliklerini uygun olarak istenen bazı belgeler şu şekildedir:

  • Seyahatinizin amacı,
  • Seyahatinizden sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılma niyetiniz ve/veya
  • Yolculuğun tüm masraflarını ödeme yeteneğiniz.

Amerika Öğrenci Vizesi İçin Gereken Evraklar

Amerika Öğrenci vizesi için gereken evraklar F1, F2, M1, M2 vizeleri içindir. Bu kategoride yer alan tüm vizeler aşağıdaki destekleyici belgeler için geçerlidir.

  • SEVIS ücreti ödeme dekontu,
  • SEVIS sistemi tarafından oluşturulan, okul tarafından verilen I-20 formu,
  • Programınızın masraflarını ödeyebileceğinizi gösteren kanıtlar,
  • Ek belgeler: Özgeçmiş (CV), davet mektubu, askerlik kartı, araştırma planı vb.

Amerika Değişim Programı Vizesi İçin Gereken Evraklar

Amerika değişim programı vizesi için gereken evraklar J1 ve J2 vizeleri için benzerdir. İlgili vizeler için gerekli belgeler aşağıdadır.

  •  SEVIS ücreti ödeme dekontu,
  • DS-2019 Formu (Değişim Programı Uygunluk Sertifikası),
  • DS-7002 Formu (Eğitim / Staj için Yerleştirme Planı),
  • Programınızın masraflarını ödeyebileceğinizi gösteren kanıtlar,
  • Resmi transkript (Eğer hali hazırda öğrenci iseniz ya da yakın zamanda mezun olduysanız),
  • Ek belgeler: Özgeçmiş (CV), davet mektubu, askerlik kartı, araştırma planı.

Work and travel vizeleri için uzman kadromuz Emprovize Vize Danışmanlık bünyesinde size yardımcı olmak için hazır olduğunu unutmayınız. İletişim bölümünden irtibata geçebilirsiniz.

Amerika Mürettebat Vizesi İçin Gereken Evraklar

Amerika mürettebat vizesi için gereken evraklar d ve c1 vizeleri için ortak destekleyici niteliğe sahiptir. Ana evraklara aşağıdaki destekleyici belgeler eklenmesi gerekmektedir.

  • İşveren tarafından düzenlenmiş şirket antetli kağıdına basılmış kişinin çalışma durumunu ve ABD’de kalacağı süreyi belirten belge.
  • Gemide çalışacak mürettebat üyeleri işyerinden alınmış çalışma mektubu, sözleşme ve gemi adamı cüzdanı getirmelidir.

Amerika Geçici İşçi/Çalışan veya Stajyer Vizesi için Gereken Evraklar

Amerika geçici işçi ve çalışan vizeleri için gereken evraklar stajyer vizesi için de ortaktır. H,L,P,O,Q,R vizeleri bu vizeler ile aynı kategoridedir.

  • Tüm dilekçe temelli vize başvurularında orijinal dilekçe (I-129) ibraz edilmelidir.

Amerika Gazeteci Vizesi İçin Gereken Evraklar

Amerika gazeteci viezsi I vizesi dir. Bu vize için gereken evraklar aşağıdaki gibidir. Başvuru için ana belgelere ek aşağıdaki belgeler de ibraz edilmesi beklenmektedir.

  •  İşveren tarafından düzenlenmiş basın kartı kopyası.
  •  İşveren tarafından yazılmış kişinin ne kadar süredir çalıştığını, pozisyonunun geçici mi kadrolu mu olduğunu ve ABD’de ne kadar kalacağını belirten belge.

Ülkenize Olan Bağları Kanıtlayan Destekleyici Evraklar

Amerika’ya gitmek için gerekenler kadar tekrar ülkenize döneceğinizi de kanıtlamanız gerekmektedir. ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası çoğu göçmen olmayan vize kategorisi için başvuru yapanların ülkelerine güçlü sosyal, ailevi ve ekonomik bağlarının olmasını gerekli kılmaktadır. Bu nedenle, yukarıda belirtilenlere ilaveten, vize görüşmesi yapan konsoloslar başvuru sahiplerinden seyahat amaçlarını ve ülkelerindeki durumlarını gösteren destekleyici başka belgeler isteyebilirler. Başvuru sahipleri vize görüşmesine, seyahat amaçlarını ve ABD’de kısa bir süre kaldıktan sonra ülkelerine döneceklerini ispatlayan belgeler getirebilirler. Gerekli olduğunda bağlarını ispatlamaya hazırlıklı olmalıdırlar. Konsolosluk iltica edilmeyeceğine ikna olmak istemektedir.

Çalıştığınızı gösteren çalışma kartı, çalışma belgesi, gelirinizi gösteren maaş bordrosu, banka hesap cüzdanı; şirket sahibi iseniz şirketinizin finansal durumunu gösteren belgeler, vergi mükellefiyeti, çalışanların maaş bordroları, para akışını gösteren banka dökümleri, yıllık zarar kazanç durumunu gösteren belgeler. Kredi kartları finansal doküman olarak kabul edilmemektedir.

Üçüncü ülke vatandaşlarının doğum sertifikalarını/kimlik kartlarını, varsa evlilik cüzdanlarını, 18 yaş üzeri erkek başvuru sahiplerinin askerlik veya askerlikten muaf olduklarını gösteren belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Bilim veya teknoloji ile ilişkili bir amaçla seyahat edecek olanların (konferans, eğitim, araştırma, cihaz alımı gibi) CV veya özgeçmişlerinin bir kopyasını, yayın listelerini, ABD’deki kurumdan aldıkları davet mektubunu ve spesifik olarak seyahat amaçlarını destekler nitelikte olan diğer başka belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Amerika vizesi alırken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de yukarıda belirtilen ülkeye olan bağların kanıtlanmasıdır. Çünkü yetkililer ne kadar uzun süre vize verse de ülkenize dönmenizi beklemektedir. Vize danışmanlık hizmetine ihtiyaç duymanız halinde doğrudan uzmanlarımız ile irtibat kurabilir ve bu ayrıntıların devamına sahip olarak uzun vadeli akıllı kazanımlarda bulunabilirsiniz.

Amerika Tıbbi Tedavi İçin Gereken Evraklar

Amerika tıbbi tedavi için gereken evraklar içerisinde sağlık probleminize ve tedaviyi göreceğiniz resmi makamın kanıtlanması beklenmektedir. ABD’deki doktordan tıbbi değerlendirme raporu ve/veya uygulanacak olan tedavi ile ilgili rapor. Bu rapor spesifik olarak randevu gününü, tedavi sürecini, doktor ve hastane bilgisini ve tedavinin yaklaşık maliyetini içermelidir.

  • Uygulanacak olan tedavi için ön ödeme yapıldığını gösteren belge (orijinal doktor/hastane faturası),
  • Hastanın doktorunun düzenlediği hastalık teşhis raporu,
  • Tıbbi masrafları karşılayabileceğini gösteren finansal belgeler,
  • Resmi görevliler için masrafların devlet tarafından karşılanacağını gösteren Sağlık Bakanlığı’ndan alınan belge,

Lütfen bu belgelerin orijinalleri ve İngilizce çevirileri ile başvuru yapınız. Bununla beraber, bu belgeleri ibraz etmeniz vize almanızı garanti etmemektedir. Vizenizin onaylanması tamamen görüşmenizi yapan konsolosun durumunuzu göçmenlik ve vatandaşlık yasası çerçevesinde değerlendirmesine bağlıdır.

Ds 160 Formu

ds 160 formu nasil doldurulur

Ds 160 formu Amerika turist vizesi başvurusu için doldurulması gereken yasal başvuru belgesidir. Ziyaret vizeleri de dahil kısa süreli seyahatler için yapacağınız vize başvurularında Ds 160 formu doldurulması gerekmektedir. Tüm vize başvuru süreci içerisinde yer alan danışmanlığımıza bu formun doldurulması dahildir. Fakat kendisi doldurmak isteyen kişiler için makalemizin devamında nasıl ilerlenmesi gerektiğini açıkladık. Anlayacağınız gibi kısa süreli Amerika vizesi için şart olan formu açıklayacağız. Ayrıca vize danışmanlık hizmeti almak isterseniz tüm formlar uzmanlarımız tarafından doldurulmaktadır.

DS-160 Formu Nedir?

Amerika vizesi almak isteyen kişiler, Amerika Konsolosluğu tarafından hazırlanan DS-160 adlı formu doldurmakla yükümlüdürler. Başvuru amacı ile kullanılan formun doldurulmaması halinde vize başvurusu yapılamamaktadır. Süreç sonunda alınacak olan randevu, Amerika DS 160 formu doldurulmuş ise kabul edilmektedir. Aksi takdirde başvurular reddedilmektedir. Bu nedenle de bahsi geçen formun online platform üzerinden elektronik olarak doldurulmalı ve hazır hale getirilmelidir.

Form içerisine girilmiş olan bilgilerin tamamı direkt olarak Amerika Konsolosluğu’na aktarılmaktadır. Vize başvuru süreci boyunca Amerika DS-160 formu büyük önem arz ettiği için başvuru kontrollerinde formun kontrolüne bir hayli önem verilmektedir. Oluşturulan vize başvurusunun olumlu bir şekilde sonuçlanması daha çok formun içeriğine bağlıdır. Bu nedenle de Amerika’ya seyahat edecek olan kişiler özenle ve gerçekçi bir şekilde formda yer alan her sorunun cevabını eksiksiz bir şekilde vermelidir. Form doldurulduktan sonra randevu tarihinde Vize Merkezleri’ne gidildiğinde formun bir çıktısı kişinin yanında olmalıdır. Aynı zamanda imzalı ve barkodlu olmalıdır. Bu sayede elektronik sistemler üzerinden işlem yapılabilmektedir.

DS 160 Formu Nasıl Doldurulur?

Amerika’ya gidecek olan kişiler öncelikle seyahat amacına uygun vizeye başvuruda bulunmalıdırlar. Fakat bunun için öncelikle Amerika DS-160 formu doldurulması gerekmektedir. İşlemlere başlamadan önce lütfen tarayıcınızı güncelleyiniz bu sayede problem yaşamadan ilerleyebilirsiniz.

Amerika DS 160 formu doldurulmaya başlamadan önce bazı işlemlerin yapılması gerekmektedir. Vize başvuruları için kişinin 5×5 cm olacak şekilde fotoğrafa sahip olmalısınız. Fotoğraf, beyaz bir arka fon kullanılarak çekilmelidir. Görüntü kalitesi yeterli seviyede olduğuna dikkat edilmelidir. Yüksek kalite fotoğraflar Amerika Konsolosluğu tarafından daha çok tercih edildiği tecrübe ile sabittir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar yüksek kaliteli fotoğraf çektirmek daha faydanıza olacaktır. Çekilen fotoğrafın sistem üzerinden kullanılabilmesi için taranması gereklidir. Taranma ardından fotoğraf JPG formatında olabilmesi için düzenlenmelidir. Online olarak bir çok format değiştirme sitesi mevcuttur.

Amerika DS-160 formu doldurulurken güvenlik soruları mevcuttur. Bu sorular cevaplanarak bot olmadığınızı kanıtlamanız gerekiyor. Sorunun cevaplanmasından sonra kullanıcıya özel bir başvuru numarası verilmektedir. Bu numara ID pass olarak geçmektedir. Alınan ID pass numarası not edilmeli ve kesinlikle kaybedilmemesi gerekmektedir. Form doldurulduktan sonra tekrardan forma dönebilmek için bu ID pass numarası kullanılacaktır. Düzenleme ve iptal işlemleri ancak bu numara aracılığı ile gerçekleştirilir.

Form doldurulmaya başlanırken ilk olarak hangi konsolosluğuna başvuru yapılacağına karar verilmelidir. Türkiye’den başvuru yapacak olan kişilerin 2 alternatifi bulunmaktadır. İstanbul veya Ankara seçimleri sistem üzerinden yapılmalıdır. Seçimin yapılmasının ardından ‘Start an Application’ butonu kullanılarak gerekli görülen bilgilerin girilmesine başlanmaktadır.

Amerika DS 160 Formu, Amerika Dış İşleri Bakanlığının resmi sitesinden online olarak doldurulmaktadır. Amerika yasalarına göre DS-160 Formu başvuru sahibinin kendisi tarafından doldurulmak, elektronik olarak imzalanmak zorundadır. Ama başvuru sahibi okuma yazma bilmiyorsa veya formu dolduramayacak kadar küçükse başka bir kişiden yardım alabilirsiniz. Yardım eden kişinin adı ve soyadı imzala ve gönder sayfasında belirtilmelidir.

Formu doldurma işlemi tamamlandıktan sonra sağ üstteki “Yazdır” butonuna basarak formun onaylı ve barkodlu çıktısını almalısınız. Konsolosluk veya Büyükelçilikteki vize randevunuza giderken formların çıktısını yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Formu dikkatle muhafaza ediniz katlamamaya ve buruşturmama özen gösteriniz. Amerika DS-160 formuna bilgilerinizi girip elektronik olarak onayladığınız anda tüm bilgileriniz Amerika Büyükelçiliği ve ilgili Konsolosluğuna gönderilir. Vize yetkilileri, burada yazan bilgilerinize göre değerlendirme yaparak, vizenizi sonucuna karar verir.

Amerika Konsolosluğu vize birimine yapılacak vize başvurunda kullanılacak olan formun siteye kaydedilebilmesi için her sayfanın sonunda yer alan “ileri” butonu kullanmalısınız. Form eğer tamamlanmamış ise 30 gün içerisinde tekrardan forma geri dönülerek tamamlayabilirsiniz. Forma geri dönebilmek için de daha öncede bahsedilen ID pass numarasına ihtiyaç duyulmaktadır. Sistem tarafından verilen ID pass ile forma tekrardan kolaylıkla ulaşılabilirsiniz. Cevap verilmemiş sorular doldurabilir ve yanlış girilmiş cevapları düzeltebilirsiniz. Amerika vizesi almak için bir adım daha yaklaştınız. Aşağıda formun nasıl çıktısı alınacağı ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Fakat prosedürleri bir kenara bırakıp gezinizin keyfini çıkarmak isterseniz vize danışmanlık uzmanlarımız ds 160 formu için tüm işlemleri yapacaklardır.

DS-160 Formu Nasıl Alınır?

Başvuru için kullanılacak olan formun bilgisayar belleğine kaydedilmesi, daha sonradan tekrardan forma kolaylıkla ulaşmayı sağlanabilmesini basitleştirmektedir. Bunun için form içerisinde yer alan “Dosyaya Kaydet” butonunu kullanınız. İndirme penceresinin açılmasının ardından da “Kaydet” butonu seçilerek, masaüstüne kayıt edebilirsiniz. Siteye girilerek daha sonradan tekrar forma ulaşılmak istenirse de “Eski başvuruya ulaş” kısmında yer alan “Çıktı Alınan Başvuru” seçeneği kullanılarak önceki süreçlerde girilmiş olan bilgilere ulaşabilirsiniz. Erişim süreci sadece 30 gün olduğunu unutmayınız. Her ID pass 30 gün etkin olacak şekilde sistem tarafından verilir. Bu nedenle Amerika DS 160 formu üzerinden yapacağınız değişiklikler ilgili süre ile kısıtlanmıştır. Yani başvuru bu süre içerisinde tamamlanması gerekmektedir.

DS-160 Formu Hakkında Ek Bilgi

Form doldurulurken form içerisinde yer alan soruların her biri eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Eğer sorular boş bırakılırsa ve gerçekçi olmayan bilgiler yazılırsa başvuru reddedilebilmektedir. Bu nedenle de kişi tekrardan vize başvurusu yaparak, ek ücretler ödemek zorunda kalmaktadır. Form içerisinde yer alan sorulardan ilki, kişinin kendi adını yazacağı bölümden oluşmaktadır. Sadece bu alanda Türkçe karakterler ile giriş yapılmalıdır. Bu soru haricindeki geriye kalan tüm sorularda İngilizce karakterler kullanılmalı ve yine aynı şekilde İngilizce olarak cevaplama yapılmalıdır. İngilizce dışında Türkçe dahil herhangi bir dilde yapılan işlemler direkt olarak reddedilmektedir. Fakat Amerika vizesi alırken dolduracağınız bu formda İngilizce içerikli olan sorulara cevap verirken sorunun üzerine gelindiğinde sorunun sağ üst köşesinde Türkçe karşılığı belirmektedir. Bu sayede Türkçe tercüme ile doldurabilirsiniz.

Eğer Amerika vize başvurusu yapmak için başvuruda bulunan kişi okuma-yazma bilmiyor ise veyahut da formu dolduran kişi küçükse başka birinden yardım alabilmektedir. Fakat yardım alınması halinde yardımcı olan kişi veya kurumun bilgileri de forma eklenmelidir. Form içerisinde yer alan “Sign and Submit” bölümünde bu bilgilerin tamamı “İsim-Soy isim” olarak belirtilmelidir. Gerekli olan tüm işlemlerin bitmesinin ardından “Yazdır” butonu seçilerek, DS-160 formunun çıktısı alınabilmektedir. Hazırlanan form katlanmadan itina ile korunmalı ve randevu tarihinde başvuru merkezine götürülen diğer evrakların arasına koyulmalıdır. Sadece randevu sırasında değil, mülakat gerçekleştirilirken de DS-160 formunun kontrolü yapılabilmektedir. Bu nedenle mülakata da götürülmelidir.

Eğer formu dolduran kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilse “Does not Apply” seçeneğini seçmelidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin ise bu soruya cevap olarak Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı’nda yer alan kimlik numaralarını yazmaları yeterli olmaktadır. Kişi, eğer daha önceden Amerika’nın herhangi bir eyaletinde görev yapmış ise, vergi mükellef numarasına sahiptir. Soruya bu numara doğru bir şekilde girilmelidir. Fakat kişi daha önce Amerika’da çalışmamış ise bu soruya “Does not Apply” butonu ile cevap verebilmektedir.

Form doldurulurken soruların cevaplarının tamamı istisnasız İngilizce olmalıdır. Fakat formun içerisinde yer alan soruların bazılarının yanında “Optional” ibaresi bulunmaktadır. Bu sorular isteğe göre doldurulmalıdır. Kişi dilerse bu soruları boş bırakabilmektedir. Kişiye uygun olmayan soruların tamamına “Does not Apply” seçeneği ile cevap verilmeyebilir. Fakat bu opsiyonlardan farklı olarak doldurulması zorunlu olan alanlar doldurulmaz ise elektronik sistem, formun onaylanmasına izin vermemektedir. Kişi form içerisinde kendisine ait olan şahsi bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde forma aktarmaz ise mülakat günü bir takım problemler yaşanabilmektedir. Dolayısıyla da vize başvurusu direkt olarak reddedilebilmektedir.

Formun doldurulmasının ardından kişinin fotoğrafını sisteme yüklemesi gerekmektedir. Çekilen biometrik fotoğraf daha önceden masa üstüne kaydedilmiş olduğu için “Yükle” butonu seçilerek, fotoğraf sisteme kolaylıkla yüklenebilmektedir. DS-160 formunda yer alan her gerekli soru eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra formun en altında yer alan “Sign Application” seçeneği işaretlenmelidir. Bu sayede elektronik olarak form imzalanmaktadır. Form doldurulurken verilen bilgilerin tamamı yemin edilmemiş beyan olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle de kişi sorulara gerçeği yansıtmayan cevaplar verdiği takdirde yanlış beyan cezası ile karşı karşıya kalabilmektedir. Dolayısıyla verilen cevapların tamamının doğru ve aslı olan cevaplar olması gerekmektedir.

DS- 160 Formu Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Amerika DS-160 Başvuru Formunda beyan ettiğiniz bilgilerin doğru olması oldukça önemlidir. Bu bilgilerin Konsolosluk ya da Büyükelçiliğe sunacağınız evraklarla ve mülakatta vereceğiniz cevaplarla örtüşmesi gerekir. Başvuru formundaki yanlış ve gerçeğe uymayan beyanlar Amerika’ya girişinizin daimi olarak reddedilmesine neden olabilir. Bunun için DS-160 formunu doldurmadan önce danışmanlık almanızı tavsiye ederiz.
  • DS-160 Formundaki tüm cevaplar bir istisna dışında İngilizce olarak doldurulmalıdır. Sadece tam isminizi kendi alfabenizde yazmanız zorunludur. İngilizce dışında herhangi bir dilde yapılan  başvurular reddedilecek  ve yeni bir  başvuru yapmanız gerekecektir. Ayrıca cevaplarınızda İngilizce karakterler kullanmalısınız. Yani ğ,ö,ü veya ç gibi harfleri kullanamazsınız. Örneğin ‘Muğla’  yerine ‘Mugla’, ‘İstanbul’ yerine ‘Istanbul’ yazmalısınız.
  • Eğer daha önce bir DS-160 Başvuru Formu doldurmuşsanız bu bilgileri kullanarak yeni bir form doldurabilirsiniz. Bunun için daha önce doldurduğunuz başvuru formunda size verilen Başvuru Numarası gerekecektir. Daha önce kaydettiğiniz başvuruya ulaşmak için “Retrieve An Application” (Kaydedilmiş Vize Başvurusunu Yükle) butonuna tıklayınız.
  • Eğer öğrenci değişim programı veya geçici çalışma vizesi için başvuruda bulunuyorsanız başka ek formları da doldurmanız gerekmektedir.
  • Seyahat amacınıza uygun vize türünü seçmeniz ve doğru vize ücretini ödemeniz de oldukça önemlidir. DS-160 başvuru formunuzda yanlış vize türünü seçmeniz halinde Amerika vizesi için Konsolosluk ya da Büyükelçiliği başvurunuz değerlendirmeye almaz ve geri gönderir. Sizden DS-160 formunuzu düzeltip Konsolosluktan yeni bir randevu almanız istenir.
  • Aile veya grup başvurusu yapmak istiyorsanız kendi bilgilerinizi girdiğiniz bölümün  bitiminde  ‘Thank You’ (Teşekkür) sayfasında aile veya grup başvurusu oluşturma seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği işaretlediğinizde sizin başvurunuzdaki bazı bilgiler otomatik olarak yeni bir başvuru formuna aktarılır. Bu seçeneği işaretlediğinizde her aile bireyi veya her grup elemanı için  ayrı ayrı başvuru formu oluşturabilirsiniz.

DS-160 formunuz detaylı olarak Amerika uzmanlarımız tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulur. Başvurunuzun en titiz şekilde incelenmesi ve DS-160 formunuzu doldurmak için vize uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz. Detaylı bilgi için iletişim kısmından Emprovize uzmanlarına ulaşabilirsiniz. Emprovize Vize Danışmanlık resmi seyahat acentasıdır.

Amerika Öğrenci Vizesi

amerika ogrenci vizesi nasil alinir

Amerika Öğrenci Vizesi, Amerika Birleşik Devletleri’ne girmek isteyen yabancı bir ülkenin vatandaşı, önce geçici ikamet için göçmen olmayan bir vize veya daimi ikamet için bir göçmen vizesi almak zorundadır. Amerika Birleşik Devletleri’nde okumak için Amerika öğrenci vizesi sahibi olmanız gerekir. Eğitiminiz ve katılmayı planladığınız okul türü, F vizesine mi yoksa M vizesine mi ihtiyacınız olduğunu belirler.

Amerika Birleşik Devletleri’ne katılmak üzere girmek için:Aşağıdaki vize kategorisine ihtiyacınız var:
Üniversite yada KolejF
Lise
Özel ilkokul
Dini Okul
Konservatuar
Bir dil eğitim programı da dahil olmak üzere başka bir akademik kurum
Bir dil eğitim programı dışında, mesleki veya diğer tanınmış akademik olmayan kurumlarM

Öğrenciler Vize Muafiyet Programı veya Ziyaretçi Vizeleri ile seyahat edemezler
Amerika Birleşik Devletleri’nde okumak için öğrenci vizesi (F veya M) gereklidir. Yabancı uyruklular, bir turist ziyaretinin parçası olarak rekreasyonel eğitim (kredisiz) yapmak dışında, bir ziyaretçi (B) vizesine girdikten sonra veya Vize Muafiyet Programı (VWP) aracılığıyla eğitim alamazlar. VWP hakkında daha fazla bilgi için Emprovize.com web sitesine bakabilirsiniz.

Kısa süreli eğlence eğitimi için, Ziyaretçi (B) vizesi uygun olabilir.
Ziyaretçi (B) vizesi, bir derece veya akademik sertifika kredisi olmayan kısa bir eğlence eğitim kursuna kayıt yaptırmanıza izin verir. Ziyaretçi Vizeleri hakkında daha fazla bilgi edinin  .

ABD tarafından verilen bir derece veya sertifika ile sonuçlanan eğitime, kısa süreli olsa bile, ziyaretçi (B) vizesinde asla izin verilmez. Örneğin, kurumun ABD kampüsünde belirli bir süre kalmasını gerektiren bir uzaktan eğitim programındaki bir öğrenci, Amerika Birleşik Devletleri’ne girmeden önce bir öğrenci (K veya M) vizesi almalıdır.

SEVP Onaylı Bir Okulda Öğrenci Kabulü
İlk adım, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki SEVP onaylı bir okula başvurmaktır. SEVP onaylı okul kaydınızı kabul ettikten sonra, Öğrenci ve Değişim Ziyaretçi Bilgi Sistemine (SEVIS) kayıt olacaksınız.ve SEVIS I-901 ücretini ödemek zorundadır. SEVP onaylı okul size bir Form I-20 verecektir. I-20 Formunu aldıktan ve SEVIS’e kaydolduktan sonra, öğrenci (K veya M) vizesi için ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna başvurabilirsiniz. Vize görüşmenize gelirken I-20 Formunu konsolosluk görevlisine sunmalısınız.

Eşiniz ve/veya çocuklarınız siz okurken Amerika Birleşik Devletleri’nde sizinle birlikte yaşamayı planlıyorlarsa, onlar da SEVIS’e kaydolmalı, SEVP onaylı okuldan bireysel Form I-20’leri almalı ve vize başvurusunda bulunmalıdır (ancak SEVIS ücretini ödeyin).

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE)  Öğrenci ve Değişim Ziyaretçi Programını (SEVP) ziyaret edin SEVIS ve SEVIS I-901 Ücreti hakkında daha fazla bilgi için web sitesi.

Lisans ve lisansüstü eğitim için eğitim fırsatları ve başvuru sürecine genel bir bakış için ABD Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesini ziyaret edin. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki DHS Çalışmasını da ziyaret edebilirsiniz. Amerika vizesi için onaylı SEVP sertifikalı okulları online olarak araştırabilirsiniz.

Amerika Öğrenci Vizesine Nasıl Başvurulur?

Amerika öğrenci vize başvurusu için birkaç adım vardır. Bu adımların sırası ve bunları nasıl tamamladığınız ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna göre değişebilir. Lütfen elçilik veya konsolosluk web sitesindeki talimatlara bakınız yada Emprovize Vize Danışmanlık uzmanları ile irtibata geçiniz.

  • Çevrimiçi Vize Başvurusunu Tamamlayın
  1. Çevrimiçi Göçmen Olmayan Vize Başvuru,  ds-160 formu tamamlayın.

Yapmanız gerekenler: Çevrimiçi vize başvurusunu tamamlamalıdır. Görüşmenize getirmek için başvuru formu onay sayfasını yazdırmalısınız.

  1. Fotoğraf, Çevrimiçi Form DS-160’ı doldururken fotoğrafınızı yükleyeceksiniz.

Fotoğrafınız Konsolosluğun belirlediği formatta olmalıdır. Yukarıda ds 160 formu bölümünde ayrıntılar verilmiştir.

  • Vize Görüşmesi için Randevu Alınmalıdır

Aşağıdaki belirli sınırlı istisnalar dışında, vize başvuru sahipleri için mülakatlar genellikle gereklidir. Konsolosluk memurları herhangi bir vize başvurusunda bulunan kişiyle görüşme talep edebilir.

Yaşınız varsa:Sonra bir röportaj:
13 ve daha gençGenellikle gerekli değildir.
14 – 79Gerekli (yenilemeler için bazı istisnalar).
80 ve üzeriGenellikle gerekli değildir.

 

Yaşadığınız ülkedeki ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan vize görüşmeniz için bir randevu almalısınız. Görüşmenizi başka bir ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğunda planlayabilirsiniz, ancak yaşadığınız ülke dışında vize almaya hak kazanmanın daha zor olabileceğini unutmayın.

Mülakat randevuları için bekleme süreleri konuma, mevsime ve vize kategorisine göre değişiklik gösterir, bu nedenle vizeniz için erken başvurmalısınız. Başvuracağınız yerin mülakat bekleme süresi farklılık göstermesi sebebi ile Amerika vizesi kaç günde çıkacağı aşağıda açıklanmıştır.

Amerika Öğrenci Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Amerika öğrenci vize başvurusu sonuçlanma süresi Amerika Konsolosluğunda yaşanacak yoğunluğa göre değişmektedir. Ayrıca covid sürecinde birçok başvuru sonucu gecikmektedir. Sabırlı bir şekilde beklemede kalmak gerekmektedir.

İlk defa başvuru yapanlar için öğrenci vizeleri, bir eğitim kursunun başlangıç ​​tarihinden 120 gün öncesine kadar verilebilir. Ancak, öğrenci vizenizle başlangıç ​​tarihinden 30 gün öncesine kadar Amerika Birleşik Devletleri’ne girmenize izin verilmeyecektir.

Öğrenimi devam edenler için öğrenci vizeleri, öğrencinin hali hazırda SEVP onaylı bir okul veya kuruma ve SEVIS’e kayıtlı olduğu sürece herhangi bir zamanda verilebilir. Devam eden öğrenciler, dersler başlamadan önce herhangi bir zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ne girebilirler.

Amerika Öğrenci Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Amerika öğrenci vizesi ücreti konsolosluk harcı 160 USD dir. Ayrıca gerekli olması halinde seyahat sağlık sigortası bu ücrete ilave edilebilir. Yapılması gereken çevirilerin olması halinde tercüme işlemleri ek maliyetler ortaya çıkaracaktır. Fakat Amerika Konsolosluğun öğrenci vizeleri için belirlediği harç sadece 160 Amerikan Doları şeklindedir. Başvurunun sonucundan bağımsız olarak ücret iadesi kesinlikle yapılmamaktadır.

Amerika Öğrenci Vizesi için Gereken Evraklar

  • Pasaport

ABD’ye seyahat için geçerli Pasaport kişiler tarafından sahip olunması gerekmektedir. Vizeye ihtiyacı olan her birey, pasaportunuzda listelenen aile üyeleri de dahil olmak üzere ayrı bir başvuru yapmalıdır.

  • DS 160 Formu

Göçmen Olmayan Vize Başvurusu, Form DS-160 onay sayfası başvuru dosyasına eklenmelidir.

  • Ücret Ödeme Dekontu

Mülakattan önce ödemeniz isteniyorsa başvuru ücreti ödeme dekontu alınması gerekmektedir.

  • Fotoğraf

Çevrimiçi Form DS-160’ı doldururken fotoğrafınızı yükleyeceksiniz. Eğer fotoğraf yükleme başarısız olması halinde mülakata gelirken yanınızda konsolosluğun istediği gereksinimleri karşılayan fotoğraf getirilmesi gerekmektedir.

  • Uygunluk Sertifikası

Göçmen Olmayanlar için Uygunluk Sertifikası (F-1) Öğrenci Statüsü-Akademik ve Dil Öğrencileri için, Form I-20 veya Göçmen Olmayanlar için Uygunluk Sertifikası (M-1) Meslek Öğrencileri için Öğrenci Statüsü, Form I-20. Okulunuz size gönderecek SEVIS veritabanına bilgilerinizi girdikten sonra bir Form I-20. Siz ve okul yetkiliniz Form I-20’yi imzalamalısınız. Tüm öğrenciler Öğrenci ve Değişim Ziyaretçi Sistemine (SEVIS) kayıtlı olmalıdır. Eşiniz ve/veya reşit olmayan çocuklarınız, sizinle Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamayı planlıyorlarsa, her biri ayrı bir I-20 Formu alacaklardır.

  • Ek Belgeler Gerekli Olabilir

Konsolosluk ek belge talebinde bulunma hakkını saklı tutmaktadır. Örneğin aşağıdaki ek belgeler nadiren de olsa istenebilmektedir:

  1. Akademik hazırlığınızın belgeleri,
  2. Katıldığınız okullardan alınan transkriptler, diplomalar, dereceler veya sertifikalar,
  1. ABD’deki okulunuzun gerektirdiği standartlaştırılmış test puanları,
  2. Eğitim kursunun tamamlanmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılma niyetiniz,
  3. Tüm eğitim, yaşam ve seyahat masraflarını nasıl ödeyeceğinizin kanıtları.

Amerika vizesi alırken bu ayrıntılara dikkat etmeniz gerekmektedir. Göze karmaşık gelsede dikkatlice ilerlediğiniz zaman tüm işlemleri kendi başınıza halledebilirsiniz. Yada seyahatinizin keyfini çıkarabilir ve tüm prosedürleri Emprovize Vize Danışmanlık uzmanlarına bırakabilirsiniz.

Amerika Vize Şartları

amerika vize sartlari nedir

Amerika vize şartları genel ve özel olarak ikiye ayrılmaktadır. Genel olarak karşılamanız gereken Amerika vizesi şartları tüm vizeler için geçerlidir. Fakat özel şartlar her vize türüne göre değişiklik göstermektedir.

Genel şartlar:

  • Herhangi bir ülkeyi tehdit edici eyleme karışmamış olmak,
  • Adli sicilinizin temiz olması,
  • Geçmişte vize ihlali yapmamak,
  • Terör unsuruna karışmamış olmak,
  • Vize mülakatında olumlu bir izlenim yaratmak,
  • Gerekli finansal güce sahip olmak,
  • Kuşku içerici özlük durumuna sahip olmamak,
  • Gerekli evrakların tam ve eksiksiz olarak teslim etmektir.

Özel şartlar:

  • Vize türüne göre gerekli prosedürleri doğru izlemek,
  • İhtiyaç olması halinde vize türüne göre davetiye, Kabul ve onay belgeleri karşı kuruluşlardan temin etmek vb.

Amerika Vize Türleri

amerika vize turleri

Amerika vize türlerine bakacak olursak bir çok farlı çeşit vize vardır. Bu vize türleri kendi içlerinde çeşitlenmektedir. Örneğin H vizeleri genel olarak çalışma B vizeleri genel olarak turist vizelerdir. Aşağıda en çok tercih edilen Amerika vize türlerini sıralıyoruz;

Amerika Turistik Vizesi: Amerika B tipi vizelerden birisi olan turizm ve tatil vizesidir. Amerika’da yapacağınız seyahatlerinizde turistik faaliyetleri için gereken izindir.

Amerika Tıbbi Tedavi Vizesi: Amerika’da yer alan bir sağlık kuruluşunda tedavi görecekseniz almanız gereken vize türü B vizelerden birisi olan tıbbi tedavi vizesidir.

Amerika Eğitim Vizesi: Amerika’da yer alan bir kurumdan alacağınız eğitim için ihtiyacınız olan vize iznidir. En sık kullanılan Amerika öğrenci vizeleri aşağıdadır.

  • Amerika F Öğrenci Vizesi: ABD’deki akredite bir kolej veya üniversitede okumak ya da bir dil kurumunda İngilizce öğrenmek için kullanılır.
  • Amerika J Exchange Vizesi: Lise veya üniversitede bir exchange programına katılım için kullanılan vizedir.
  • Amerika M Öğrenci Vizesi: ABD’de akademik olmayan ya da mesleki eğitim için alınması gereken vizedir.

Amerika Transit Vizesi: ABD üzerinden farklı bir ülkeye seyahat edecek kişilerin alması gereken vize ye ABD transit vizesi denmektedir.

Amerika Çalışma Vizesi: Amerika’da göçmenliğe giden yolun başı olan H-1B ve H-2B vizeleri Amerika geçici çalışma vizesi kollarıdır. Yani ABD’de çalışma vizeleri bu kategoride değerlendirilmektedir.

Amerika Ticari Vizesi: ABD’de bulunan bir iş ortağınızla kısa süreli görüşme, konferans ve diğer ticari faaliyetler için almanız gereken B-1 olarak adlandırılan vizedir.

Daha farklı bir kategoride vizeye ihtiyacınız varsa lütfen bizimle irtibata geçiniz Emprovize Vize Danışmanlık uzmanları İzmir merkezli Amerika Vizesi üzerine danışmanlık veren resmi bir seyahat acentasıdır.

Abd Konsolosluğu

Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Cumhuriyeti’nde 3 farklı yetkili makamı bulunmaktadır. Amerika vizesi için tek başvuru merkezinin Amerika Ankara Büyükelçiliği olduğunu unutmayınız.

  • ABD Büyükelçiliği Ankara
    110 Atatürk Blvd. Kavaklıdere, 06100 Ankara – Türkiye
    Telefon: 0 312 455 55 55
  • ABD Başkonsolosluğu İstanbul
    İstinye Mahallesi, Üç Şehitler Sokak No.2 İstinye 34460 – İstanbul / Türkiye
    Telefon: 0 212 335 90 00
  • ABD Konsolosluğu Adana
    Girne Bulvarı No:212 Güzelevler Mah. Yüreğir, Adana – TÜRKİYE
    Tel: 0 322 455 41 00

Amerika Vizesi Son Durum

Amerika vize son durumu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından merakla beklenen haberlerdendir. Covid-19 süreci ile beraber Amerika kapıları tüm dünyaya kapanmıştı. Fakat zaman içerisinde kapılar belirli Amerika vizesi kategorilerinde açılmaktadır. Yeni gelişmeleri tek yetkili merci olan Amerika Dış İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bildiriler ile takip etmek gerekmektedir.

Amerika vizesi son durum hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Amerika Vizesi Son Durum ve Haberler

Amerika Vizesi Danışmanlık

amerika vizesi danismanlik

Amerika vizesi başvurusu yapacak misafirlerimiz bize ulaşabilirsiniz. Tüm Amerika vize türleri için danışmanlık süreci birbirinden farklılık göstermektedir. Amerika’ya yapacağınız seyahat harcamaları içerisinde vize danışmanlık hizmeti ücreti karşılaştırılamayacak kadar küçük bir ücrete tabidir. Bu hizmeti alarak vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasına ciddi düzeyde katkı sağlamaktasınız. Çünkü vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması bir sonraki vize başvurularında dahi sorun yaratmaktadır.

Kültür ve turizm bakanlığına bağlı TÜRSAB belgeli resmi seyahat acentemiz Emprovize Vize Danışmanlık bu süreçte sizin yanınızda olacak resmi bir kurumdur. Vize başvuru sürecinde size yol göstermektedir. Ayrıca ücretsiz şekilde ön danışmanlık alarak aklınızdaki soruları yanıtlamaktan memnuniyet duyarız.

Emprovize Vize Danışmanlık ile Ne Sunuyoruz?

7 Adımda Amerika Vize Danışmanlık:

  1. Ücretsiz Ön Bilgilendirme.
  2. Vize için gereken evrak
  3. Vize Randevu Alınması
  4. Evrakların Hazırlanması
  5. Evrakların Kontrolü
  6. Mülakatına Hazırlık
  7. Sonuç Takip

Emprovize Vize Danışmanlık mutlu vize başvurusu süreçleri dileriz.