Almanya Erasmus Vizesi, Erasmusa gidecek öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Yüksek öğretim kurumlarının birlikte ortak projeler üretip hayata geçirmelerine imkan veren Erasmus eğitim programı, üniversitelerin kısa süreli veya uzun süreli olarak öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlar.
Almanya Erasmus programının amacı Avrupa’da üniversite ve yüksek öğretimin kalitesini arttırarak, diğer ülkelerdeki üniversitelerin bilimsel ve kültürel çalışmalarda iş birliğinde bulunmalarını sağlamaktır. 90 günden üzerinde olan erasmus vize başvurusu ulusal D tipi vize kapsamında değerlendirilip, 90 günden az olan eğitim veya staj başvuruları ise; Almanya Schengen Vizesi kapsamında C tipi vize kategorisinde değerlendirilmeye alınır ve bu süreci doğru bir şekilde yürütmek gerekir.
Erasmus, üniversite ve özel Avrupa Birliği fonuna bağlı diğer özel kurumlar birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelten bir programdır. Bu kurumlarının iş birliği çerçevesinde ortak projeler üretip hayata geçirmelerine imkan veren Erasmus programı, üniversitelerin kısa ve uzun süreli öğrenci ve kişilerin değişimi yapabilmeleri için karşılıksız hibe desteği sağlamaktadır. Almanya Erasmus Vizesi programının amacı Avrupa’da üniversite ve öğretimin kalitesini yükselterek, farklı ülkelerde bulunan üniversitelerin bilimsel ve kültürel çalışmalarda iş birliğinde bulunmasına olan sağlamaktır.
Ayrıca Erasmus+ gönüllü hizmet projeleri ile eğitim harici kültürel etkileşimi arttırmak için kısa dönem 2 aylık olarak, uzun dönem 12 aylık projelere katılma hakkı tanır. Kişiler bu projeler ile hiçbir ücret ödemeden proje sunan ülkede bulunabilir. Gönüllü hizmet projeleri kapsamındaki mali gereklilikler örneğin; konaklama, yol, yemek, internet, elektrik, su gibi hayati ihtiyaçlar proje kapsamında karşılanır ve gönüllülere yüklenmez. Bu Almanya Erasmus Staj Vizesi olarak da bilinebilir.
Erasmus Ülkeleri Nerelerdir?
Erasmus programı imkanı ile gidilebilecek ülkeler: Almanya, İtalya, Polonya, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Letonya, Litvanya, Belçika Lüksemburg, Malta, Makedonya, Romanya, İsveç, Avusturya, İsviçre, Slovakya, İrlanda Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Macaristan İzlanda, Norveç, Kıbrıs ve Lihtenştayn’dır. 27 Avrupa Birliği üye ülkesi ve A.B. üyesi olmayan ama Avrupa Ekonomik Alanı içinde yer alan Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve Avrupa Birliği’ne aday ülkeler arasında yer alan Türkiye, Erasmus programı içinde yer almaktadır.
Almanya, bilimsel araştırmaların uluslararası düzeyde iş birliği çerçevesi ile etkin yürütülmesi için uzun vaadeli ve sürdürülebilir ilişkiler kurulması amacı ile nitelikli yabancı öğrencilerin ve gönüllüleri Alman üniversiteleri ve özel projeler kapsamında eğitim görmesini hedefleyen Erasmus programları için talep edilen vize türü D tipi vize yani ulusal vizedir. Eğer gönüllülük projeleri kısa dönem ise yani 3 aydan az ise Almanya Schengen vizesi yani c tipi vizedir. Öğrenci ve gönüllüler Alman Konsolosluğu’na şahsen başvuru yapmalıdır.
Bizler de Emprovize Vize Danışmanlık uzman ekibi olarak öğrenci ve gönüllülerimizi Erasmus projeleri için ihtiyacı olan vizeleri nasıl almaları gerektiği konusunda profesyonel hizmet veriyoruz. Almanya Erasmus Vizesi için gerekli evraklar listesi hazırlanarak misafirlerimize iletiyoruz. Randevularını alıyor ve yanlarında bulunuyoruz.
Avrupa Birliği Üniversite Öğrencileri Değişim Programı kapsamında Almanya, Türkiye’nin en önemli iş birlikçi ülkelerinden birisidir. Bu iş birliği ile öğrenci ve gönüllülerin program kapsamında tecrübe kazanması kültürel paylaşım ile uluslararası ilişkileri, yabancı dillerini ve sosyal yönlerinin geliştirilmesi esas amaçlanmıştır. Ayrıca program sayesinde öğrenci ve gönüllüler uluslararası bir tecrübe ile güçlü bir özgeçmiş sahibi olmaları imkanı tanır.
Türkiye’de Erasmus programlarının A.B. koordinatörlük işlemlerini yürüten ofis Ulusal Ajanstır. Öğrenci ve gönüllüler şahsen başvurularını Konsolosluk birimlerine yapar. Evraklarını eksiksiz bir şekilde toplamaları gerekmektedir. Aksi takdirde kazandıkları Erasmus hakkı boşa gidebilir ve ret ile sonuçlanabilir.
Almanya Erasmus Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- 2 adet başvuru formu: başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak Online Başvuru Formu’nu kullanarak çıktısını alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuru formunu şahsen imzalamak zorundadırlar; çocukların formunu ise velayet sahibi imzalar.
- Geçerli pasaport ve pasaportta kişisel bilgilerin bulunduğu sayfanın (fotoğraflı sayfa) 2 adet fotokopisi.
- 2 adet vesikalık resim: Vesikalıklar biyometrik olmalı, 6 aydan eski olmamalı ve 35 x 45 milimetre ebadında olmalıdır. Biyometrik fotoğraf ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Lütfen ayrıca aşağıdaki belgelerin orijinalini ve iki adet fotokopisini yanınızda getiriniz. Türkçe olan belgelerin Almanca tercümeleri de gerekmektedir.
- Almanya’daki üniversite/yüksekokul tarafından gönderilmiş kabul yazısı (fotokopi veya taranmış belge olarak yeterlidir).
- Türkiye’deki üniversitenizden Erasmus programına katılacağınız tarih aralığını belirten teyit yazısı.
- Almanya’daki kalışınız süresince masraflarınızı ne şekilde karşılayacağınıza dair belge. (Aşağıdaki seçeneklerden biri ile kanıtlanır.)
- Türkiye’de SGK tarafından düzenlenen yurt dışı sağlık sigortası belgesi (A/T 11 belgesi) veya kalış süresinin tamamını kapsayan sağlık sigortası.
Öğrenciler için sponsor evrakları:
Sponsor kişi işveren ise;
- Sponsor yazısı (Emprovize Vize Danışmanlık ekibi Almanya Eramus Vizesi sponsor yazısını sizler adına oluşturmaktadır.)
- Sponsorun SGK hizmet dökümü,
- Güncel şirket evrakları, (kaşeli ve imzalı faaliyet belgesi, ticaret sicil gazete, şirket vergi levhası ve imza sirküleri fotokopisi)
- Sponsorun banka hesap dökümü, (Son 6 aylık, bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge nin tüm sayfalar kaşeli imzalı olmaldır.)
Sponsor çalışan ise;
- İşveren yazısı, (Almanya Erasmus Vizesi işveren yazısı firmamız tarafından hazırlanarak kişilere iletilmektedir.)
- Sponsor yazısı, (Konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, ıslak imzalı)
- Güncel tarihli şirket evraklarınız, (Orjinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopileri)
- SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü, (kaşeli ve imzalı)
- Maaş bordrosu, (Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı)
- Banka hesap özeti, (Son 3 aylık, bakiyeli olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
Sponsor devlet memuru ise;
- Çalışma ve resmi görev belgesi, (Bağlı kurumdan alınmış)
- Görev kimlik kartı fotokopisi, (Tüm yüzeyleri kimlik kartı A4 formatında)
- Maaş bordrosu, (Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olarak alınmış)
- Banka hesap özeti, (bakiyesi olan hesabın 6 aylık güncel alınmış dökümü, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte tüm sayfalar ıslak imzalı olarak alınmalıdır.)
- Sponsor yazısı, (Sponsor yazıları uzman ekibimiz tarafından Almanya Konsolosluğu’na hitaben yazılmaktadır. Almanya Erasmus Vizesi başvurularında sponsor yazıları ciddi öneme sahiptir. Konu hakkında uzman görüş almanızı önemle rica ederiz.)
Sponsor emekli ise;
- Sponsor yazısı, (Almanya temsilciliğine hitaben yazılmış kişi tarafından imzalanmış dilekçedir.)
- Maaş bordrosu, (Son 3 aylık, ilgili amirlikte alınmış olmalıdır.)
- Banka hesap özeti, (Son 6 aylık, sponsorluk miktardaki bakiyesi bulunan, tüm sayfalar için kaşesi ve imzası alınmış, banka imza sirküleri ile birlikte.)
- Emeklilik kartı fotokopisidir. (Standart emekli kimlik kartı ön ve arka yüzü birlikte, A4 formatında olmalıdır.)
Almanya Erasmus Vizesi İçin Gereken Evraklarla İlgili Açıklamalar
- D tipi vize başvuru formu: Almanya d tipi vize için doldurulması gerken ulusal vize başvuru formu Almanca olarak doldurulmalıdır. Başvuru formu üzerine doldurulması gereken alanların hepsi tam ve gerçek bilgi içermelidir. Aksi halde giriş yasağına çarptırılabilir ve uzun süre ilgili ülkeye girişiniz engellenir. Eğer başvuru sahibi 18 yaş altında ise başvuru formu yasal vasi tarafından imzalanarak başvuruya alınır.
- Almanya da kabul eden kuruluştan (üniversite vs.) dilekçe: Seyahat sürenizin ne zaman olacağı, program süresi ve diğer bilgileri içeren onay yazısı.
- Ebeveynler tarafından verilen taahhütname, FET tarafından belirlenen gerekli garanti oranında düzenlenmiş noter onaylı taahhütname gerekmektedir.
- Verilen taahhüdün ödenebileceğine dair kanıt olan sponsorların maaşlarının yattığı hesap dökümleri, varsa mal varlıkları ve tasarrufları başvuruya eklenmelidir. Gelir evraklarının tercümesine gerek yoktur. Fakat noter onaylı taahhütname apostilli bir şekilde çevirisi yapılmalıdır.
Almanya Erasmus Staj Vizesi İçin Neler Yapılması Gereklidir?
Almanya’da staj yapacağınız süre 90 günü aşmayacak ise, Almanya Schengen vizesi almak için başvurmanız gerekmektedir. Süreç standart Schengen protokolü şeklinde ilerlemektedir. Vize başvuru için gerekli evraklar bu kapsamda toplanarak ilgili kategoriye başvurulur. Belge ibrazı için asılları yanı sıra birer fotokopi eklenmesi zorunludur. Eğer Almanya’da staj yapacağınız süre 90 günden fazla ise, Almanya Erasmus Staj vizesi yani d tipi ulusal vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Ulusal D tipi vize başvurusu için aşağıdaki belgelerin aslı ve birer fotokopisi ile başvuru yapılması ve eksiksiz sunulması gerekmektedir.
Almanya Erasmus Staj Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- 2 adet başvuru formu: başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak Online Başvuru Formu’nu kullanarak çıktısını alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuru formunu şahsen imzalamak zorundadırlar; çocukların formunu ise velayet sahibi imzalar.
- Geçerli pasaport ve pasaportta kişisel bilgilerin bulunduğu sayfanın (fotoğraflı sayfa) 2 adet fotokopisi.
- 2 adet vesikalık resim: Vesikalıklar biyometrik olmalı, 6 aydan eski olmamalı ve 35 x 45 milimetre ebadında olmalıdır. Biyometrik fotoğraf ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
- Başvuru sahibinin güncel olarak Türkiye’de hangi işle meşgul olduğuna dair belgeler (öğrenci belgesi, iş sözleşmesi vs.) Bu belgeler Almanca tercümeleriyle birlikte ibraz edilmelidir.
Lütfen ayrıca aşağıdaki belgelerin orijinalini ve iki adet fotokopisini yanınızda getiriniz. Türkçe olan belgelerin Almanca tercümeleri de gerekmektedir.
- Öğrenim gördüğünüz memleketinizdeki üniversiteden Almanca veya İngilizce teyit yazısı,
- Eksiksiz doldurulmuş staj sözleşmesi “Learning Agreement for Traineeships” (dikkat: “Table B” kısmı açık ve net bir biçimde doldurulmuş olmalıdır, yalnızca sizin durumunuz için geçerli olan alanlar doldurulmalıdır)
- Staj sözleşmesi veya Almanya’daki işveren tarafından gönderilmiş davetiye
- Geçiminizi nasıl sağlayacağınızı kanıtlayan belgeler:
- Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (belgede “Düşünceler” kısmı olmalıdır)
- Türkiye’de SGK tarafından düzenlenen yurt dışı sağlık sigortası belgesi (A/T 1 belgesi) veya staj süresinin tamamını kapsayan sağlık sigortası. Mümkünse SGK’dan A/T 11 sağlık sigortası belgesi
Almanya Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Her vize başvurusu kendi sürecine göre değerlendirildiği için vize türünüze bağlı olarak sonuçlanma süresi değişmektedir. Bu sebeple eğer Almanya Erasmus Vizesi başvurusu yapılıyorsa 30 güne kadar sonuçlanabilir. Fakat kısa süreli bir kalış ile Almanya Schengen Vizesi başvurusunda bulunacaksanız 15 günde sonuçlanmaktadır. Yani ulusal d tipi vizeler daha uzun sürede sonuçlanırken kısa süreli vizeler daha hızlı değerlendirilir.
Bu sebep ile yapılan rezervasyonlar ve diğer işlemleri vize sonuçlanma süresine göre hesaplayarak yapılmasında fayda vardır. Aksi halde seyahat sağlık sigortası ve diğer rezervasyon işlemleri üzerinden finansal zarara uğrayabilirsiniz.
Vize sonuçlanma süresi kovid süreci içerisinde uzayabilmesi sebebi ile vize adaylarının bu durumu göz önünde bulundurmaları seyahat tarihlerinden 3 ay öncesi başvuru işlemlerini başlatmaları Emprovize Vize Danışmanlık tarafından tavsiye edilir.
Evrak kotrol aşamasında Konsolosluk yetkilileri ile irtibata geçerek dosyanız hakkında ek bilgi ve belge talep etmemeniz önemlidir. Çünkü yaratacağınız olumsuz bir izlenim vizenizin sonucunu etkileyebilir. Sabır ile sonucunuzu beklemeniz rica olunur.
Almanya Erasmus Vize Ücreti
Konsolosluk Vize Harcı | 75 Euro |
İdata Kordinasyon Ücreti | 35 Euro |
Seyahat Sağlık Sigortası (Covid Kapsamlı) | 100 Euro |
Emprovize Vize Danışmanlık Ücreti | 100 Euro |
Toplam | 310 Euro |
Dönemsel olarak fiyatlar güncellenmektedir. Bu sebeple en doğru fiyat teklifi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Özellikle Ulusal D tipi vize başvurularında ihtiyaç olan tercüme işlemleri için ek maliyetler ortaya çıkmaktadır. Çeviri işlemleri ek ücrete tabidir. Kişiler dilerse kendi çeviri işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Kargo bedeli fiyata dahil değildir. Eve gönderim için ek kargo ücreti talep edilmektedir.
İşlem görmüş dosyaların ücretleri iade edilememektedir.
Almanya Erasmus Başvurusu Nasıl Yapılır?
Avrupa’nın en bilinir öğrenci değişim programına başvuru yapan üniversite öğrencileri Ulusal Ajans tarafından anlaşmalı iki farklı üniversite arasında öğrenci hareketi imkanı tanır. Bu öğrenci hareketinin ismi Erasmus Programı’dır. Erasmus Programına katılmak isteyen öğrencilerin not ortalamasının iyi düzeyde ve değişim programı hakkı kazanabilmek için eğitim gördükleri üniversite dil sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlamaları beklenmektedir.
Tamamlanan sınavlar sonrası ortaya çıkacak kümülatif puan ile Üniversite Erasmus kontenjanına dahil olan öğrenciler değişim hareketine dahil olabilirler. Burada önemli kriter üniversitelerin Ulusal Ajans Kapsamında Erasmus değişim programı ile anlaşmaları olması gerekir.
Erasmus programına kabul edilen öğrenciler vize aşamasına geçer. Vize aşamasını öğrenciler şahsen yapabilir fakat kazanılmış hakkı riske atmak istenmiyorsa konu hakkında tecrübe sahibi bir uzmandan yardım alınması tavsiye edilir. Emprovize Vize Danışmanlık yetkilileri bu konuda sizle birlikte hareket ederek sizi başarıya kavuşturmaktan memnuniyet duyar.
Vize aşamasında Almanya Erasmus vizesi almak isteyen aday Almanya Konsolosluğu’nun belirlediği güncel evrak listesine sahip olmalı ve başvurusunu eksiksiz bir şekilde yapmalıdır. Almanya Erasmus Vizesi için gerekli evraklar konsolosluk veri tabanından veya şirketimizden tarafınıza iletilir.
Hangi evrakı ne şekilde ve nerelerden alınması gerektiği öğrencilerimize tek tek anlatılır. Toplanan evraklar tarafımıza iletilir ve kontrol aşamasına geçilir. Gerekli ek belgeleri uzmanlarımız tarafından ilave edilerek vize başvuru dosyası oluşturulmuş olur. Dosya tamamlanması ile randevu aşamasına geçilmektedir. Acele ederek evrak toplama aşamasını sıkıştırmamak da fayda vardır.
Randevu alınarak kişiler ilgili yetki sahibi temsilcilikte bulunur ve biyometrik işlemlerini gerçekleştirilir. Randevu günü ve saatine bağlı olarak başvuru adayları giriş zamanlarından en az 30 dakika öne Konsolosluk birimlerinde veya yetkili başvuru merkezinde bulunması önemlidir.
Biyometri işlemleri tamamlanıp dosya teslimi ardından sonuç bekleme aşaması gelmektedir. Almanya Erasmus Vizesi sonuçlanma süresi hakkında başka bir başlık altında ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Sabırlı bir şekilde sonucunuzu bekleyiniz. Sonuç ardından başvurunuz olumlu ise kovid tedbirleri kapsamında gerekli ek belgeleri yanınıza alarak seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ret olması halinde 30 gün içerisinde rette itiraz yapabilir veya yeni başvuruda bulunma hakkınız mevcuttur.
Ret süreçlerinde vize danışmanlık ekibimiz size yol gösterecektir. Bu konuda uzmanlarımıza güvenebilirsiniz. Türkiye’nin en iyi vize danışmanlık firması olmak için sürekli gelişmeye ve iyileşmeye devam ediyoruz.
Almanya Erasmus Vize Başvurusu Ret Edilirse Ne Yapabilirim?
Vize başvurunuz reddedilmiş ise ve bunun sebebini anlayamadıysanız, vize bölümünde verilmiş olan kararın tekrar incelenmesini talep edebilirsiniz. (resmi merciin vermiş olduğu karara itiraz etme hakkı)
Ya şahsen itiraz edebilirsiniz veya başka birisini (örneğin; Avukat veya herhangi temsilci) yetkili kılabilirsiniz. Birisini yetkili kıldığınız takdirde sizin tarafınızdan imzalanmış bir vekaletname gerekmektedir. 18 yaşını doldurmuş ve daha küçük olan çocukların itirazı velayet sahibi veya sahipleri tarafından edilmesi gerekmektedir.
Ret cevabında yasal düzenlemeye ilişkin bilgilendirme var ise (örneğin Schengen vizesinde) dikkat edilmesi gereken husus aşağıdaki gibidir:
- Ret cevabının verilmesinin en geç bir ay sonrasında Vize bölümüne itiraz dilekçesi ulaşmış olması gerekmektedir.
- İtiraz dilekçesi Almanca dilinde yazılı ve şahsen imzalanmış olarak (Faks, posta yolu ile veya tarayıcıdan geçirilip elektronik postaya ek olarak) ibraz edilmesi gerekmektedir. Belirli bir form mevcut değildir. Ayrıca vize bölümüne göndermiş olduğunuz itiraz dilekçesini iliştirilebilmek için Ret cevabında yer alan altı veya yedi haneli rakam kodu, isminizi, doğum tarihinizi ve elektronik posta adresini vermeniz rica olunur.
- İtiraz dilekçenizde bir açıklama bulunması uygundur. Size verilmiş olan ret cevabında gösterilen sebeplere değinmeniz rica olunur. Yazınızda beyan etmiş olduğunuz sebepleri mümkün oldukça Almancaya tercüme edilmiş evraklarla belgeleyiniz. Vize bölümüne ibraz etmiş olduğunuz evrakların tekrar gönderilmesi gerekmemektedir.
- Yeniden ücret tahsis edilmemektedir.
Ret cevabında yasal düzenlemeye ilişkin bilgilendirme yok ise dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir:
- Ret cevabının verilmesinin en geç bir yıl sonrasında Vize bölümüne itiraz dilekçesi ulaşmış olması gerekmektedir.
- Schengen vizesi itiraz dilekçenin gönderilmesinin ardından vize bölümü tarafından yapılan ayrıntılı inceleme bir kaç ay (genellikle 3 aya kadar) sürebilmektedir. İtiraz dilekçesinin incelenmesinin ardından sizinle irtibata geçilecektir. Eksik evrak veya seyahat süresinin geçmesi nedeniyle ret edilen Schengen vize başvurularına itiraz etmek yerine, tamamlanmış evraklar ve ücrete mukabil yeni bir seyahat tarihi belirleyerek yeniden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.
- Ret cevabına karşı mahkemede dava açılabilmektedir. Bu konuya ilişkin Almanya Dış İşleri Bakanlığı resmi internet sayfası aracılığı ile bilgi edinebilirsiniz. Ret cevabında yasal düzenlemeye ilişkin bilgi bulunması halinde dava açma süresi bilgilendirmenin tebligat tarihinden itibaren bir aydır. Ret cevabında yasal düzenlemeye ilişkin bilgi bulunmaması halinde dava açma süresi tebligat tarihinden itibaren bir yıldır.
Yukarıdaki durumlar haricinde bir sebep ile Almanya Erasmus Vizesi başvurusu ret ile sonuçlanması durumunda tecrübeli bir uzmana ulaşmanız ve ayrıntılı açıklama yapmayı unutmayınız. Aklınıza takılan herhangi bir soru olması halinde Emprovize Vize Danışmanlık yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz.
Almanya Erasmus Vize Danışmanlık
Almanya Erasmus vize danışmanlık işlemleri hakkında bilgi vermekte fayda vardır. Almanya sınırlarından öğrenci olarak geçmek istiyorsanız vize almanız gerekmektedir. Lakin bu vize iki çeşit vizeye ve sizin yapmak istediğiniz seyahat planına bağlıdır. Bu sebeple tecrübeli bir danışman tarafından yönlendirilmeniz çok önemlidir. Aksi takdirde Almanya havaalanından geçiş yapamaz ve geldiğiniz uçak ile geri gönderilirsiniz.
Vize danışmanlık seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus danışmanlık hizmeti veren firmanın resmi belgeli tam yetkiye sahip olmasıdır. Seyahat Acenteleri Yönetmeliğine göre TÜRSAB’a bağlı A grubu seyahat acenteleri vize danışmanlık hizmetleri vermede yetkilidir. Emprovize Vize Danışmanlık markası A grubu seyahat acentesidir ve tüm belgeleri tamdır.
Almanya Erasmus Vize Danışmanlık İşlemi
- Vize ön bilgilendirmesi: Misafirlerimizin seyahatleri için ihtiyacı olan bilgileri ve başvuru süreçleri hakkında ayrıntılı olarak sorularını ücretsiz şekilde cevaplıyoruz.
- Güncel vize gerekli evraklar iletilmesi: Misafirlerimizin için güncel olarak hazırlanmış güncel Almanya Erasmus vizesi evrak listesi iletiyoruz. Hangi evrakı nereden nasıl alınması gerektiği konusunda ayrıntılı bir şekilde bilgilendiriyoruz.
- Evrakların kontrolünü: Toplanan evrakları teslim alarak başvuru öncesi kontrollerimizi titizlik ile gerçekleştiriyoruz. Riskleri azaltıp, eksiksiz bir dosya hazırlanmasında yardımcı oluyoruz.
- Vize başvuru dosyası için gereken hazırlık: Misafirlerimizin kendi toplaması gereken özlük belgeleri ile bizlerin de hazırlaması gereken başvuru formları, rezervasyonlar ve zorunlu seyahat sağlık sigortası işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.
- Randevu alınması: Evrak kontrolü ardından kişilerin görev yetki bölgelerinin ayrımına göre ikamet ettikleri ile bağlı olan başvuru merkezi veya konsolosluklardan istenilen tarihe ve saate göre Almanya vize başvurusu randevusu alıyoruz.
- Vize mülakatına hazırlık: Her vize türünde olmasa da özellikle D tipi vize işlemlerinde mülakatlar konsolosluklar tarafından talep edilmektedir. Bu süreç içerisinde misafirlerimizi yapacakları mülakatlar için hazırlık ve bilgilendirmesi yapılmaktadır.
- Sonuç takip hizmeti: Başvuruları tamamlanan misafirlerimizin sonuçlanmasını takip ediyor. Pasaportlarını teslim alabiliyor misafirlerimizin talepleri halinde gönderimini sağlıyoruz. Tekrar tekrar gelmek zorunda kalmadan istediğiniz adrese iletiyoruz.
Biz Emprovize Vize Danışmanlık uzman ekibi olarak Almanya Vizesi başvurusu sürecinde misafirlerimizi mutlu etmekten memnuniyet duymaktayız. Tamamen hukuksal çerçevede kurumsal güven ve güler yüzle hizmetimizi sunmaktayız. 7/24 hızlı iletişim formu ve iletişim sayfasında bulunan numaralardan bilgi alabilirsiniz.