Ukrayna Vizesi
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Ukrayna’ya vizesiz seyahat edebilirler. Ukrayna’da 90 günden fazla kalmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Ukrayna vizesi çıkarmak zorundadır. Vize giriş süresi, kalma zamanı, giriş sayısına, seyahat amacına ve vize çıkarma dönemine göre değişmektedir.
Turist gezileri, aile veya arkadaş ziyareti yapacak yada herhangi bir kültürel aktiviteye katılacaksanız Ukrayna Vizesi almanıza gerek yoktur. Fakat Ukrayna’da eğitim görecek, çalışma veya aile birleşimi gibi uzun süreli kalış gerçekleştirmek istiyorsanız Ukrayna vizesi almak zorundasınız. Bu durum pasaport ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımız için geçerlidir.
Örneği Avrupa devletlerine yeşil pasaport ile kısa süreli yaptığınız seyahatlerinizde Schengen vizesi almak zorunda olmadığınız gibi Ukrayna ya yapacağız kısa süreli seyahatlerinizde hiçbir pasaport ayrımı olmadan giriş yapabilirsiniz. Fakat aynı yeşil pasaportun AB ülkelerinde olduğu gibi uzun süreli bir niyetiniz varsa tüm pasaport sahipler kalış amacına uygun vizeyi almak durumunda kalmaktadır.
Ukrayna Vize İstiyor mu?
Ukrayna vize istemiyor demek doğru olmaz. Çünkü uzun süreli bir kalışa ihtiyacınız varsa ve bu süre 180 gün içerisinde 90 günden fazla ise vize almanız gerekmektedir. Vizesi seyahat edilebilen az sayıda ülkeden biri olan Ukrayna’ya sadece aynı Schengen vizesi gibi tüm pasaportlar ile 90 güne kadar giriş yapılabilir.
Buradan anlamanız gereken kalış sürenize bağlı olarak vize almak zorunda olmanız gerekebileceğidir. Her kalış amacına göre uzun süreli vizeler çeşitlilik göstermektedir. Toplanması gereken evraklar ve başvuru ücretleri birbirinden farklıdır. Bu sebeple süreye bağlı olarak eğer ihtiyacınız bir Ukrayna vizesi ise türünüze göre doğru kategoriye başvurunuz.
Ukrayna Vizesi Almak
Ukrayna vizesi almak niyetinde isteniz uzun süre boyunca geçici ikamet ile ilgili ülke topraklarında kalmak istediğiniz anlamına gelir. Burada vize almak için öncelikle doğru vizeyi belirlemek ve doğru bir başvuru süreci planlamak lazımdır. Ukrayna vizesi almak tecrübeli bir uzmana göre zor değildir. Sadece salgın döneminde sürekli değişen pandemi durumunda güncellenen bilgilere hakim olmanız önemle rica olunur.
Vize türünüze belirlerken en çok tercih edilen seçenekler Ukrayna eğitim vizesi, aile birleşimi vizesi ve çalışma vizesidir. Bu türler aşağıda ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Bu vize türlerinden birine sahipseniz ilgili başlığa tıklayarak daha ayrıntılı bilgi edine bilir veya Ukrayna vizesi hakkında uzman Emprovize Vize Danışmanlık ekibi ile iletişim kurabilirsiniz.
Doğru vizeyi belirledikten sonra yapmanız gereken ilgili vize için doğru prosedürü uygulamak ile devam eder. İlgili vize için güncel Ukrayna vizesi evrak listesine sahip olmalısınız. Evrakları uzmanlarımızdan veya Ukrayna Konsolosluğu’nun veri tabanında ulaşabilirsiniz. Tüm evrakları toplayıp formları ve gerekli sigorta belgelerini eksiksiz ve tam bir şekilde başvuruya götürmeniz gerekmektedir. Eksik veya hatalı bilgi içeren evraklar ile yapılan başvuru ret ile sonuçlanacağını unutmamak gerekmektedir. Her başvuru sahibi verdiği bilgilerin doğruluğu ve gerçekliğinden sorumludur.
Evrakların toplanması ardından randevu aşamasına geçilir. Görev yetki bölgesi ayrımı varsa ilgili başvuru merkezini belirleyerek size uygun randevuyu seçmeniz gerekmektedir. Randevu günü ve saatinde başvuru merkezi veya Ukrayna Konsolosluğu’nda kişilerin doğrudan görüşmeye katılması zorunludur. Görüşmede sergileyeceğiniz izlenim vize sonucuna etki ettiğini göz önünde bulundurularak soğuk kanlı ve net bir duruş sergilemek faydanıza olacaktır.
Randevu süreci içerisinde parmak izi ve biyometrik fotoğraflama işlemleri uygulanmaktadır. Uygulanan işlemler ardından dosyanızı yetkiliye teslim ederek vize başvurunuzu tamamlamış olduğunuz anlamına gelmektedir.
Son olarak Ukrayna vize başvurusunu tamamlayan adaylar sonucunu sabırla beklemesi gerekmektedir. Vize kategorilerine göre değişkenlik gösteren sonuçlanma süreleri 15-45 günü bulabilmektedir. Örneğin; Ukrayna çalışma izni ile başvuru yaparak Ukrayna’da oturma izni almak isteyen adayların vize başvuruları normalde olduğundan daha uzun sürede sonuçlanmaktadır.
Sonuç takip süreleri hakkında ek sorularınız olması halinde vize danışmanlık uzmanlarımıza ulaşabilir ve kendi kategoriniz ile ilgili bilgiler edinebilirsiniz.
Ukrayna Vizesiz Kalma Süresi
Ukrayna’da vizesi kalma süresi 89 gündür. Yani vizesi olarak seyahat edebileceğiniz sınır olan 90’ıncı gün Ukrayna topraklarını terk etmeniz gerekmektedir. Aksi halde vize muafiyet anlaşmasını ihlal etmiş olur ve gelecekte yapacağınız ziyaretlerinizde sınır kapısında geri çevrilme ihtimaliniz olabilir. Bu sebeple ülkemiz vatandaşlarına tanınan vize muafiyeti hakkını dikkatli bir şekilde kullanarak keyifle turistik seyahatlerinin keyfini çıkarmasını dileriz.
Burada vurgulanan “180 gün de 90 gün” ibaresinde bilmeniz gereken önemli bir nokta şudur. 90 gün hakkınızı kullanmanız ardından Türkiye’ye dönerek kısa bir süre içerisinde tekrar Ukrayna’ya gidemezsiniz. 180 günlük sürenin 90 gün olarak Ukrayna’da doldurduğunuz kısmı haricindeki kalan 90 günü de Türkiye’de geçirmeniz gerekmektedir. Yani Türkiye’ye dönmeniz ardından en az 90 gün daha bekleyerek 180 gün kotasını doldurmanız gerektiği anlamına gelir. Özet olarak maksimum 90 orada, 90 burada şeklinde anlaşılabilir.
Ukrayna Vizesiz Giriş Şartları
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Geçerli bir pasaporta veya yeni nesil çipli kimliğe sahip olunması,
- Ülkeden çıkış yasağınız olmaması,
- Ukrayna Devleti’ni tehdit edecek bir sabıkaya sahip olmamanız,
- Terörle mücadele kapsamında uluslararası yakalama kararınız olmamasıdır.
Ukrayna Vize Türleri
Ukrayna vize türleri uzun ve kısa süreli vizelerdir. Fakat bu makalede kısa süreli vizeler hakkında bilgi vermeye lüzum görülmemesi sebebi ile sadece uzun süreli bilgilere değinilmiştir. Çünkü 90 güne kadar yapacağınız seyahatlerde eğer Türk vatandaşı iseniz vize muafiyetiniz vardır.
Ukrayna Çalışma İzni
Ukrayna çalışma izni ilgili ülke topraklarında ekonomik bir faaliyet ile uzun süreli kalmak istiyorsanız almanız gereken iznidir. Ukrayna çalışma izni ile Türk vatandaşları 1 yıllık geçici oturum izni almaktadır. Çalışma izni için gereken en önemli şart karşı taraftan alınması gereken davet mektubu ve iş sözleşmesidir. Bu belgeler vize başvurusu yapmanız için zorunludur.
Çalışma izni ile Ukrayna’da bulunabilir ve özel bir şirket bünyesinde ekonomik menfaat ile bulunabilirsiniz. Normal bir Ukraynalı gibi haklara sahip olacağınız anlamına gelir. Uzun süreli geçici ikamet hakkı tanıyan bu izin ile Türkiye’ye istediğiniz zaman giriş-çıkış yapabilirsiniz. Çünkü uzun süreli vizeler çok girişli olarak verilmektedir. Yani vize sürenizin devam ettiği dönem boyunca ek bir vize almanıza gerek yoktur.
Ukrayna Çalışma İzni Nasıl Alınır?
Ukrayna çalışma izni almak için iki farklı işlem vardır. Kişiler bu iki seçenekten birine yönelebilirler. Bunlardan ilki Ukrayna’da bulunmadan Türkiye topraklarında bulundukları sırada çalışma izni başvuru yapmaktır. İkinci ise Ukrayna’da oldukları sırada çalışma izni başvurusu yapabilirler.
İki farklı durumunda yaklaşımı birbirine benzemektedir. Fakat birkaç önemli noktaya dikkat etmekte başvuru sahipleri açısında faydalı olacaktır. Ukrayna hükümeti çalışma izni başvurularında bazı şartlar koymuştur. Bu şartlar kimlerin vize başvurusunda bulunabileceğini açıkça belirtmektedir.
Ukrayna çalışma izni almaya hak sahibi kişiler:
- Geçici dönemlik yabancı işçiler,
- Şirket atanan çalışanlar,
- Uluslararası anlaşmalar ile mültecilik veya koruma talebi olan vatansızlar.
- Yüksek maaşlı yabancı profesyoneller,
- Ukrayna’da kurulmuş bir şirketin ortakları,
- Ukrayna Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen listeye göre, eğitimi tamamlanan üniversitelerin dünya sıralamasında ilk yüze girmiş kişiler,
- Sanatçılar (örneğin; müzisyen ve oyuncular),
- IT alanında çalışan kişilerdir (Örneğin; yazılımcı ve diğer teknoloji uzmanları).
Ukrayna hükümeti yukarıda belirtilen özel şartlara sahip yabancı kişileri çalışma izni almasına ve geçici olarak Ukrayna oturma izni sahibi olmalarına imkan vermektedir. Bu özel durumlu kişiler haricinde çalışma izni için herkesin başvurabileceği ücret şartı koşulları da mevcuttur. Bunlar aşağıdadır.
İşveren en az 10 asgari ücret ödemeyi kabul ettiği kişiler için tüm kişilere Ukrayna çalışma izni çıkarabilir. Burada önemli olan diğer genel şartların yanı sıra ödenen maaş kısıtlamasıdır. Yukarıda belirtilen özel koşula sahip kişiler de bu şart yoktur. Standart maaş ile anlaşılarak çalışma izni almaya hak kazanabilmektedir. Ukrayna vizesi şartları içerisinde çalışma izni işlemlerinde ücret şartı olduğu anlamak gerekmektedir.
Ukrayna Çalışma İzni için Gereken Evraklar
- Online doldurulmuş eksiksiz başvuru formu,
- 1 adet biyometrik fotoğraf(3.5×4.5 boyutunda),
- Geçerlili devam eden pasaport,
- Ukrayna devlet istihdam merkezinden alınan çalışma izni (işveren alıp kişiye göndermelidir.),
- 000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası,
- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağının kanıtı,
- 2 aylık banka hesap dökümü,
- İlgili bankanın Ukrayna Konsolosluk hesabına yatırılmış harç dekontudur.
Ukrayna Çalışma Vizesi Ücreti
Ukrayna Çalışma Vizesi Ücreti | 55 EURO |
Vfs Ukrayna Vize Başvuru Hizmet Bedeli | 20 EURO |
Emprovize Vize Danışmanlık Hizmet Bedeli | 95 EURO |
Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası | 50 EURO |
Toplam | 220 EURO |
Ukrayna Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Ukrayna Çalışma vizesi 10 günde çıkmaktadır. Başvuru yapıldığı gün bu süreye dahil değildir. Hızlandırılmış bir sonuçlanma talep ediyorsanız ek maliyetlere tabidir. Başvuru merkezleri hızlandırılmış sonuçlanma için vize ücretini iki katı olarak fiyatlandırmaktadır. Hızlandırılmış sonuçlanma ise 5 günde çıkar. Başvuru yapıldığı gün süreye dahil edilmemelidir. Dosyalar 1 iş günü sonra işleme alınmaktadır. Emprovize Vize Danışmanlık hızlandırılmış başvuru türlerine ek bir hizmet talebi bulunmamaktadır. Ek maliyet tamamen konsolosluk birimleri tarafından talep edilmektedir. Ukrayna vizesi başvurusu işlemlerinde sizlerin yanında bulunmaktan mutluluk duyarız.
Unutmayın ek kontroller gerekli olması halinde Ukrayna Konsolosluğu vize sonuçlanma süresini 30 güne kadar çıkarabilmektedir. Bu süre içerisinde ek belge ve bilgi talebinde bulunma hakkına sahiptir. Sabırla beklemekte fayda vardır.
Ukrayna Oturma İzni
Ukrayna oturma izni uzun süreli vize kategorileri ile yapmış olduğunuz başvurular sonucunda aldığınız olumlu sonuçlar ile size tanınan bir haktır. Ukrayna oturma izni ikiye ayrılı; geçici oturuma izni ve kalıcı oturma iznidir. Geçici oturum almandan kalıcı oturuma sahip olamayacağınızı bilmeniz önemlidir. Uzun yıllar Ukrayna’da bulunmanız halinde geçici oturumunuzu değiştirerek kalıcı hale getirebilirsiniz. Bu prosedürler için karşılamanız gereken şartlar vardır.
Örneğin Ukrayna aile birleşimi ve öğrenci vizesi gibi kategoriler de dahil olmak üzere uzun süreli kalış isteği aracılığıyla yaptığınız ilk başvurularda geçici oturum izni hakkına sahip olmaktasınız. Kalıcı oturuma sahip olmak için 5 yıl boyunca Ukrayna hükümeti tarafından verilen geçici oturum izni ile ilgili ülke topraklarında kalmış olmanız gerekmektedir. 5 yıl içerisinde maksimum 2 yıl boyunca yurt dışında kalmanız şartı bu duruma ek şartlar arasındadır.
Ukrayna Oturma İzni Nasıl Alınır?
Ukrayna oturma izni, kişiye vatandaşı olmadığı Ukrayna’da topraklarında geçici bir süre ikamet etme hakkı vermektedir. Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının çeşitli sebepler ile Ukrayna’da oturma izni almak istemektedir. Bu noktada en önemli durum oturma izni nedenini tespit etmek ile başlar.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport veya ulusal kimliği ile Ukrayna topraklarında 180 günde 90 gün kalma hakkına sahip olsa da bu oturma izni olduğu anlamına gelmez. 90 günden fazla Ukrayna’da kalmak isteyen tüm vatandaşlarımızın oturma izni alması gerekmektedir. Ulusal vize kategorilerinde D tipi Ukrayna vizeleri oturma izni hakkı tanır. Fakat önce vizenizin olumlu sonuçlanması ve ülkeye giriş izni almış olmanız gerekmektedir.
Ukrayna’dan Geçici Oturma İzni Almak
Aşağıdaki durumlar Ukrayna’dan geçici oturma izni alabilirsiniz;
- Çalışma izni ile Ukrayna’ya gelen kişiler,
- Uluslararası projeler ile Ukrayna’ya gelme hakkına sahip kişiler,
- Dini kuruluş daveti ile gelen din görevlileri,
- Sivil toplum kuruluşları için gelen çalışanlar,
- Uluslararası ticari kuruluşları içi şirket içi transfer ile gelen kişiler,
- Erasmus gibi değişim programları ile uzun süreli kalış sebebi ile gelen kişiler,
- Gönüllü faaliyetler için gelen kişiler,
- Medya faaliyetleri için muhabir ve gazetecileri,
- Ukrayna’da bir şirket kurmak için gelen kişiler ve ortaklar,
- Eğitim amaçlı Ukrayna öğrenci vizesi ile gelen yabancı kişiler,
- Ukrayna vatandaşı ile evlilik yolu ile gelen aile birleşimi vizesi sahipleri,
- Uluslararası silahlı kuvvetler mensuplarının eğitim ve diğer koşullar ile uzun süreli kalma ihtiyacına sahip kişilerdir.
Ukrayna’da Kalıcı Oturma İzni
Ukrayna’dan kalıcı oturum izni almanın da mümkün olduğu durumlar vardır. Esasen bu durum kalıcı olsa da her 10 yılda bir kalıcı oturum izni yenilemesi yapılması gerekmektedir. Aşağıda kalıcı Ukrayna oturma izni alınabildiği haller sıralanmıştır:
- Ukrayna göçmen göçme hakkı kazanan yabancılar,
- Ukrayna vatandaşı akrabaya sahip birinci derece yakınları,
- Uluslararası tanınmış önemli bilim ve sanat insanları,
- Bölgesel veya ulusal ekonomiye katkıda bulunacak uzman bilim inşaları,
- Ukrayna vatandaşı eş ile 2 yıldan uzun birlikte yaşan kişiler,
- Ukrayna topraklarında minimum 100 bin Dolarlık yatırım yapan yatırımcılardır.
Belirtilen hallerde kişiler Ukrayna’dan kalıcı oturuma izni almaya hakları vardır. Fakat hangi şarta sahipseniz Ukrayna Konsolosluğuna somut delil ve kanıtlar sunmanız zorunludur. Aksi halde başvurunuz ret ile sonuçlanacaktır. İlişki ve diğer koşulların varlığını kanıtlamak Ukrayna vizesi başvurusu yapacak kişilerin kendi sorumluluğundadır. Sizin için araştırmayı konsolosluktan talep etmek mümkün değildir.
Geçici Oturma İzni Yenileme İşlemleri
Ukrayna geçici oturum izni vize sonucu olumlu olan kişilere verilen 1 yıl ikamet hakkıdır. Bu ikamet hakkının bitmesine 1 ay kala geçici oturma izni yenileme işlemleri yapılması gerekmektedir. Aksi halde ihlal durumuna düşülerek sahip olunan mevcut izni kaybetme riski ortaya çıkmaktadır. Eğer geçici oturum iznini yenilemeyi engel olacak bir durum söz konusu değilse geçici oturum izni 1 yıl daha uzatılarak yenilenmiş olur. Geçici oturma izni yenileme işlemleri gerekli belgelerin toplanarak yetkili makama yapılan başvuruyu takiben 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
Ukrayna Aile Birleşim Vizesi
Ukrayna aile birleşim vizesi, Ukrayna’ da ikamet eden Ukrayna vatandaşı ile yapılan evlilik sebebi ile yaşamını Ukrayna’da devam etmek isteyen kişilerin alması gereken izin belgesidir. Ukrayna aile birleşim vizesi 90 günden fazla ikamet olması sebebi ile Ukrayna’nın D tipi vize kategorisinde değerlendirilmektedir.
Ukrayna aile birleşimi vizesi Türk vatandaşları tarafından Ukrayna’da yaptıkları bir evlilik ile oturma izni almak için başvurduğu vizedir. Geçici oturum izni ile 1 yıl boyunca oturum imkanı veren Ukrayna aile birleşimi vizesi en sık talep edilen başvuru türüdür.
Bu vizeye başvurabilmek için en önemli durum ilişki kanıtına ihtiyaç olmasıdır. Çünkü Ukrayna Konsolosluğu ilişkinin gerçekliği ve geçerliliği hakkında titizlikle araştırma yapmaktadır.
Ukrayna Aile Birleşim Vizesi Nasıl Alınır?
Ukrayna aile birleşim vizesi almak için ilişkinizin kanıtlarını somut olarak konsolosluğa sunmanız gerekmektedir. Çünkü Ukrayna Konsolosluğu ilişki hakkında kuşkuya düşmemek istemektedir. Bu sebeple aile birleşim başvuruları yapacak kişilere ilişkilerinin gerçekliği hakkında bilgi veren tüm belgeleri toplamaları tavsiye edilir.
İlişki kanıtları; kişilerin ortak banka hesapları, ortak faturalar, geçmişe yönelik çekilmiş fotoğraflar, ziyaret için geçmişte satın alınmış uçak biletleri, sosyal medya hesabından paylaşılmış tarihli görseller olabilmektedir. Yani kişiler içerisinde bulundukları kanıtlar ile özlük dosyalarını oluşturarak randevu alır ve başvurularını tamamlar. Ardından sonucun gelmesini beklemektedir. İhtiyacınız olan belgeleri aşağıda sizler için sıraladık. Ukrayna vizesi aile birlikteliği için dikkat etmeniz gereken evraklar aşağıdadır.
Ukrayna Aile Birleşim Vizesi İçin Gereken Evraklar
- Eksiksiz ve tam doldurulmuş vize başvuru formu,
- 1 adet fotoğraf(biyometrik),
- Kullanılabilir Pasaport,
- İlişki kanıtları, (geçici oturma izni asıl veya fotokopileri(ukraynacaya çevirili apostille olmalıdır.)
- Oturma izni süresiz ise kişinin göç vize d-01 ile yapılması gerekir.
- Geçici oturma izni kopyası,
- Seyahat sağlık sigortası teminatı,
- Kalış süresi boyunca finansal gerekliliğin kanıtı,
- Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa: Ebeveynlerden noter tasdikli muvafakatname. Başvuru formuna velinin imzası gerekmektedir.
- Başvuru harcının ilgili bankaya yatırıldı makbuzu
Ukrayna Aile Birleşim Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?
Ukrayna aile birleşim vizesi uluslararası yasalar ile sınırlandırılmadığı takdirde sonuçlanma süresi başvuru yapıldığı günden itibaren 10 iş günüdür. Hızlandırılmış başvurular da bu süre 5 iş günü olarak belirlenmiştir. Ukrayna Konsolosluk birimleri gerekli ek evrak isteme hakkına sahip ve başvuruyu 30 güne kadar inceleme yetkisi vardır. Ukrayna vizesi başvuru işlemlerinde Emprovize Vize Danışmanlık uzmanları sizlerin yanında olacaktır. Merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevabı içi uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
Ukrayna Öğrenci Vizesi
Ukrayna’da eğitim almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ukrayna öğrenci vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. D tipi vize kategorisine giren Ukrayna öğrenci vizesi işlemleri ile öğrenciler eğitim süreleri boyuncu Ukrayna topraklarında geçici oturma izni alma hakkı kazanırlar. Bu vize başvurusunda bulunmak için öğrencilerin elinde bulunması gereken zorunlu evraklar vardır.
Ukrayna’da eğitim ve öğrenim görmek için lise veya daha üst düzey bir dereceden eğitim mezuniyeti olma şartı vardır. Mezuniyet belgesine sahip Türk vatandaşları alanlarına bakılmaksızın Ukrayna’daki bir özel kurumdan eğitim alma hakkına sahiptir. Lisans veya Yüksek lisans eğitimleri için bölüm sınırlaması olmadan kayıt yaptırabilir ve eğitim görebilirler.
Eğitim diline bağlı olarak kişiler Ukrayna’daki bölümlerine ilişkin dilde 1 yıllık hazırlık (dil kursu) dersleri almaları gerekmektedir. Gerekli olması halinde dil eğitimi hazırlık dersleri içerisinde Ukraynaca veya Rusça dersler bulunabilmektedir. Alınacak eğitimim sağlayıcı kurumu ders içerikleri hakkında düzenleme yapma yetkisine sahiptir. Bu sebeple dil eğitimi hazırlığı yanında alan derslerinde de eğitim veren kurumlar vardır. Örneğin; Ukrayna’da Tıp eğitimi alacak bir öğrenciye anatomi gibi alan dersleri hazırlık döneminde verildiği görülmektedir. Ukrayna öğrenci vizesi için daha ayrıntılı bilgiye başlığa tıklayarak ilgili makaleye gidebilir veya Ukrayna vizesi uzmanlarımız aracılığı ile vize danışmanlık işlemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
Ukrayna Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?
Ukrayna öğrenci vizesi almak için 2 aşamalı olarak düşünmek anlaşılırlık açısından uygundur. İlk aşama öğrenci davetiyesinin çıkarılmasıdır. İkinci aşama ise vize başvuru dosyasının oluşturulmasıdır.
Öğrenci vizesi başvurusu yapabilmek için davetiyeyi Ukrayna’da eğitim alınacak kurum tarafından çıkarılması lazımdır. Kurum sizden bazı belgeleri isteyerek Ukrayna Dış İşleri Bakanlığı’na ileterek davetiye talebinde bulunur. Bakanlığın onaylaması ile kuruma davetiyeniz teslim edilir. Teslim edilen davetiyelerin orjinali vize başvurusunda kullanılması zorunludur. Bu sebeple eğitim alacağınız kurum size bu belgeyi iletmesi gerekmektedir.
Öğrenci Vizesi Davetiyesi Çıkarmak İçin Gereken Belgeler
- Mezun olunan son lise veya üniversite diploması,
- Mezun olunan son lise veya üniversite transkripti gerekebilir,
- Pasaport gerekmektedir.
Yukarıdaki belgeler ilgili kuruma gönderilmesi halinde 2 hafta süre içerisinde kurum tarafından Ukrayna Öğrenci vizesi için davetiye çıkarma mümkün olmaktadır. Süreç içerisinde sıkıntı yaşamamanız için bu işlemleri vize başvuru yapmadan 1 ay önce başlatılması önerilir. Öğrenci davetiyenizin Türkiye’ye gelmesi sırasında isminizi eğitim kurumu Ukrayna Konsolosluğu’na iletmesi gerekmektedir. Bu sebeple kişiler hem eğitim kurumundan hem de Türkiye Cumhuriyeti içerisinde bulunan yetkili dış temsilcilikleri arayarak kendi isimlerinin teyidini yaptırılması tavsiye edilir.
Ukrayna Öğrenci Vizesi Gereken Evraklar
- Online Başvuru Formu (tam olarak doldurulmuş)
- Son mezun olunan lise veya üniversite diploması (Aslına Apostil Onaylı olmalıdır.)
- Son mezun olunan lise veya üniversite transkripti (Aslına Apostil Onaylı olmalıdır.)
- Sağlık Raporu aile hekiminden olabilir (Aslına Apostil Onaylı olmalıdır.)
- HIV ve AIDS Testi (Aslına Apostil Onaylı olmalıdır.)
- Formül-A doğum belgesi (Aslına Apostil Onaylı olmalıdır.)
- Pasaport
- 2 Adet Biyometrik fotoğraf
- Seyahat Sağlık Poliçesi
Tüm belgeler Ukraynaca yeminli tercüme yapıldıktan sonra apostil ve noter onayı alınması gerekmektedir. Emprovize uzmanları bu konuda size ek fiyat bilgilendirmesi yapacaktır. Noter onayı ve yeminli tercüman ücretleri vize danışmanlığa dahil değildir.
Öğrenci vizesi 90 gün çok girişli olarak alınmaktadır. Ukrayna’ya girdikten sonra 90 gün içerisinde yetkili makama başvurarak oturma iznini almayı zorunlu tutmaktadır. Vize süresi için 90 günlük zorunlu olan seyahat sağlık sigortası vize danışmanlık hizmetimiz içerisinde sunulmaktadır. Kişiler ayrıca bireysel olarak da bu işlemi yapma hakkına sahiptir.
Ukrayna Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Ukrayna öğrenci vizesi başvurusu yapıldıktan sonra takribi olarak 15-30 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Sonuçlanma tarihi ile başlayarak 3 ay geçerliliği vardır. Geçerlilik süresi içerisinde Ukrayna’ya seyahat etmeniz beklenir. Öğrenci vizesinin kazandırdığı Ukrayna oturma izni 1 yıllık verilir ve Ukrayna’da her yılın sonunda uzatmanız beklenmektedir. Genel olarak Ağustos ve Kasım ayları yani güz dönemi okul başlangıcı tarihleri aracılığı ile vize alarak gidiş yapmanız beklenmektedir.
Ukrayna Vizesi için Gereken Evraklar
- Pasaport,
- Başvuru formu,
- Eski vize ve pasaportun kopyaları,
- 2 adet biyometrik fotoğraf,
- Seyahat poliçesi (seyahat süresi boyunca geçerliliği olan),
- Finansal kanıtlar( banka hesap dökümleri)
- Vize türüne göre gereken diğer kanıt belgeleri,
- Kişinin durumuna göre SGK’lı veya emeklilik belgeleri,
- Gerekiyorsa sponsorluk evraklarıdır.
Yukarıda belirtilen belgeler genel olarak Ukrayna vizesi almak için ihtiyacınız olan belgelerdir. Uzun süreli kalış için ihtiyacınız olan Ukrayna d tipi vize için kapsamlı ve tam çeviri işlemleri uygulanmış bir dosyaya sahip olmanız gerekmektedir. Vize türüne göre ihtiyacınıza göre gereken kanıt belgeleri örneğin; aile birleşimi vizesi için evlilik cüzdanı olurken, çalışma vizesinde iş sözleşmesidir. Ayrıca kişinin sahip olduğu duruma göre gereken evraklar Türkiye’deki yaşam biçimini kanıtlayan belgelerdir. Öğrenci vizelerinde sponsorluk ihtiyacı olması sebebi ile bu evrak listesine değinilmiştir.
Kendi vize türünüze göre tam ve eksiksiz bir evrak listesi hazırlamanız gerekmektedir. En ufak bir hata bile ret ile sonuçlanmasına neden olduğu gözlemlenmektedir. Yaşamınızın kalanını verecek bir karar aldığınızda ve bu işlemler için doğru bir hukuksal prosedür uygulamanız gerektiğini unutmamanızı ve alanında uzman bir Emprovize vize danışmanlık uzmanı tarafından hizmet almanızı tavsiye ederiz. Alacağınız hizmet kalitesi ve yaşamınıza olan katkısı sebebi ile vize danışmanlık ücreti karşılaştırılamayacak kadar ufak bir bedeli kapsamaktadır.
Ukrayna Vize Ücreti
Ukrayna vize ücreti tüm kategorilerde 55 USD’dir. Bu ücretin haricinde vize başvurusu için Vfs Ukrayna hizmet bedeli 24 USD’dir. Her yıl Ukrayna Konsolosluğu’nun belirlediği harçlar değişmektedir. Ayrıca Vfs Ukrayna vize başvuru merkezine ödemeniz gereken hizmet bedeli zorunludur. Ayrıca başvuru dosyanıza kalış süresine göre değişen ücretlendirmeye sahip bir seyahat sağlık sigortası poliçesi eklemeniz gerekmektedir. Ukrayna da kalacağınız süreye, vize türünüze ve yaşınıza göre sağlık sigortası ücreti 10-50 Euro arası değişmektedir.
Vize türünüze göre tam ve eksiksiz bir başvuru yapmak için Emprovize vize danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyarsanız bu ücretlere ek olarak vize danışmanlık hizmet bedeli çıkmaktadır. Ukrayna D tipi kategorilerde bu hizmeti almanız önemli tavsiye edilir. Çünkü Ukrayna vize başvurusu işlemlerinizin olumlu sonuçlanmasına ciddi katkıda bulunduğunuzu unutmayın.
Ukrayna Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Ukrayna vizesi standart sonuçlanma süresi 10 iş günüdür. Hızlandırılmış başvurular ek maliyetlere tabidir ve 5 iş gününde sonuçlandırılır. Fakat Kovid pandemisi sebebi ile vize başvurularının sonuçlanma süreleri uzaya bilmektedir. Ukrayna Konsolosluğu vize başvurularının sonuçlanma sürelerini 30 güne kadar uzatabilmekte. Bu süre içerisinde mülakata davet edebilmekte ve fazladan evrak isteme hakkına sahiptir.
Ukrayna Vizesi Ne zaman Kalktı?
Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti arasında yapılan 17 Şubat 2012 tarihli mutabakat ile iki ülke vatandaşları birbirlerinin topraklarına girecekleri zaman ihtiyacı olan vize kaldırılmıştır. Bu anlaşma ile iki ülke vatandaşları 180 gün de 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilecekleri anlamına gelmektedir. 2017 yılında bu anlaşma geliştirilerek pasaport zorunluluğu da kaldırılmıştır. Bu durum iki ülke vatandaşlarının sadece kimlikleri ile kısa süreli ziyarette bulunma hakkına sahip olmuştur.
VFS Global Ukrayna
Vfs Global Ukrayna araştırması yaptığınızda başvuruları kabul eden merkeze ulaşacaksınız. Vfs Global Ukrayna vize başvurularında kabul edici tek kurumdur. Burası haricinde hiç bir kuruma vize dosyası teslim edilmemektedir. Bizler de Emprovize Vize Danışmanlık olarak sizler için hazırladığımız vize başvurusu dosyalarını aldığımız randevular ile beraber Vfs Global yetkililerine teslim etmekteyiz. Eksiksiz başvuruları hazırlamak için Vfs Global tarafından onaylı ( giriş yetkisi olan seyahat acentesi) bir kurumuz. Her yıl binlerce başvuru yaparak misafirlerimize kaliteli, sürdürülebilir ve profesyonel bir danışmanlık hizmeti sunmaktayız.
Ukrayna Vize Danışmanlık
Emprovize Ukrayna vize danışmanlık hizmeti sunan resmi bir seyahat acentesidir. Tüm belgeleri tam ve her yıl denetim gören işletme harçları ve vergilerini düzenli yatıran kurumsal bir şirkettir. Yapacağınız başvurularda yanınızda yer almaktadır. Her başvuruyu tam olarak inceleyen uzman bir ekibe sahiptir. Misafirlerimiz için uzun süreli dostluk sağlamayı hedeflemektedir.
- Ücretsiz bilgilendirme yapar.
- Evrak listesi oluşturulmasında yardımcı olur.
- Evrakların toplanması ve kontrolünde titizlikle inceler.
- Doğru ve hukuksal çerçevede ilerlemenize katkıda bulunur.
- Vize başvuru randevu alınmasında aktif rol oynar.
- Hazır bir dosya ile başvuru gününde ilgili kurumda bulunmanızı organize eder.
- Başvuru sonuçlanma sürecinde sizin yerinize takip eder.
- Tüm tercüme işlemlerini gerçekleştirir.
Sonuç olarak Emprovize Vize Danışmanlık siz arkanıza yaslanıp aldığınız yeni yaşam kararınızın tadını çıkarırken gerekeli hukuksal prosedürleri sizin adınıza planlayıp, organize eder. Bunca işin arasında bir de vize işlemlerini düşünmek zorunda kalmak istemeyenlere TÜRSAB belgeli resmi bir seyahat acentesi olan kurumumuz samimi ve adil ücretler ile danışmanlık hizmeti sunmaktadır.
Ukrayna Vizesi İçin Danışmanlık İhtiyacım Var Mı?
Eğer yukarıda sayılan danışmanlık işlemlerinin bir veya birkaçında izleyeceğiniz prosedürler konusunda şüpheleriniz var ise vize danışmanlık hizmetine ihtiyacınız olduğu anlamına gelmektedir. Her yıl yüzlere misafirimiz kendi başına yaptığı vize başvurularının ret ile sonuçlanması ardından tekrar olumlu almak için bizlere ulaşmaktadır. Ret alınan başvuruları tekrar olumluya çevirmenin ilk başvuruda olumlu sonuç alınmasından çok daha zor olduğunu unutmamak gerekmektedir.
Aklınıza takılan soruları ücretsiz bir şekilde yanıtlayacağız 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz. İyi seyahatler dileriz. Makalemizde yer alan bilgilerin sizleri tatmin etmesini umuyor ve zaman ayırıp en iyi vize danışmanlık firması olmamıza katkıda bulunmak için yorumlarınızı esirgemezseniz çok mutlu oluruz.