japonya vizesi basvuru islemleri bilgi

Japonya Vizesi

Japonya vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Sayfamızda Japonya Vizesi ve Japonya Konsolosluğu ile ilgili tüm bilgileri bulacaksınız. Ayrıca aklınıza takılan ayrıntılı bir soru olması halinde uzmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Japonya vize istiyor mu? Sorusunun cevabı evet Japonya vize istiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Japonya’ya seyahat etmek için ihtiyacı olan izne Japonya vizesi denir. Japonya vizesi almak için önce vize türünüzü doğru belirlemeniz gerekmektedir. Çünkü her vize çeşidi kendine özgü bir hazırlık süreci vardır.

Bu makalemizde Japonya vize ücreti 2021 yılında ne kadar olduğuna değindik. Ayrıca Vize başvurusu aşamalarını ayrıca açıklıyor olacağız. Japonya Vize Çeşitleri hakkında ayrıca blog makaleleri de bulabilirsiniz. Randevu alma sürecine de değindik. Çünkü Japonya oturum izni ve Japonya çalışma vizesi randevusu almak da bir hayli karmaşık olabilmektedir.

Japonya Konsolosluğu ile aranızda köprü olabiliriz. İhtiyacınız olan tüm bilgiler uzmanlarımızın denetiminden geçerek sizlere sunulmaktadır. Vize sürecindeki prosedürleri bize bırakın siz gezinizin tadını çıkarın. Emprovize Vize Danışmanlık Japonya vizesi başvurularında yanınızda.

Japonya Vize İstiyor Mu?

Japonya vize istiyor mu? Sorusu en çok karşılaşılan sorulardandır. Turistik, eğlence, dinlence ve benzeri amaçlarla gerçekleştirilecek ve 90 güne kadar olan Japonya seyahatlerinde vize alınması gerek yoktur. Ancak, geçmişte Japonya’dan sınır dışı edilen kişiler için bu muafiyet söz konusu değildir.

Japonya Vizesi Ücreti 2021

Japonya vize ücreti 2021 yılı için değişkenlik göstermektedir. 2021 yılı için de Japonya Konsolosluğunun belirlediği harçlar aşağıdadır.

Japonya Vize Ücreti 2021:

GENEL GİRİŞ VİZESİ190 TL
ÇOKLU GİRİŞ VİZESİ375 TL
TRANSİT VİZE45 TL

Bu ücretler 01.04.2021 – 31.03.2022 tarihleri arasında geçerlidir. Vize başvurusu olumsuz olması durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır.

Japonya Vizesi Başvurusu

Japonya vizesi başvurusu, başvuru sahibinin ikamet ettiği bölge veya pasaportunun verildiği ülke üzerinde yargı yetkisine sahip olan Japon Büyükelçiliği / Başkonsolosluğuna kendisi tarafından yapılır. Bazı durumlarda başvuru, Japon Büyükelçiliği / Başkonsolosluğu tarafından onaylanmış akredite bir seyahat acentesi tarafından yapılabilir.

Başvuru için gerekli belgeler seyahat amacına ve başvuru sahibinin uyruğuna göre farklılık göstermektedir. Bazı durumlarda vize başvurusunda sadece başvuru sahibinin kendisi tarafından hazırlanan belgeler değil, davet eden kişinin Japonya’da hazırladığı belgeler de istenmektedir. Başvuru sahibinin vize başvurusunu yapabilmesi için lütfen Japonya’da davet eden kişi tarafından hazırlanan gerekli tüm belgeleri başvuru sahibine önceden gönderin.

Vize verilmesi için işlem süresi, başvurunun içeriği ile ilgili özel bir sorun olmadığı sürece, başvurunun kabul edildiği tarihten sonraki günden itibaren yaklaşık 5 iş günüdür. Elçilik/Başkonsolosluk ve ziyaret amacına bağlı olarak daha az zaman alabilir.

Başvurunun içeriği ile ilgili herhangi bir sorun olması durumunda, Büyükelçilik/Başkonsolosluk, başvuruyu detaylı inceleme için Tokyo’daki Dışişleri Bakanlığı’na iletir. Bu gibi durumlarda vize verilmesi bir aydan fazla sürebilir. Japonya vizesi için başvuru sahiplerine, öngörülen seyahat tarihinden çok önce, vizeleri için erken başvurmaları hatırlatılır.

Ziyaretin amacı çalışmak veya uzun süreli kalmak ise, vize başvurusunda bulunan kişinin vize başvurusu yapmadan önce Japonya’daki bölgesel Göçmenlik Bürosundan Uygunluk Belgesi alması tavsiye edilir. Vize başvurusu yapılırken Uygunluk Belgesi sunulmazsa, başvurunun içeriğinde bir sorun olup olmadığına bakılmaksızın vizenin verilmesi uzun (genellikle bir ila üç ay) sürecektir.

Uygunluk Belgesi, Japonya’ya girmek isteyen yabancı uyruklu kişinin vekili aracılığıyla Japonya’daki bölgesel Göçmenlik Bürosunda önceden uygulanabilir ve ilgili yabancı uyruklu kişinin 7. Maddenin 1. Fıkrasında belirtilen koşullara uyması halinde düzenlenecektir. Japonya Göçmenlik Kontrolü ve Mülteci Tanıma Yasası’nın 2. maddesi.

Vizeler yalnızca bir kez Japonya’ya giriş için geçerlidir. Tek girişli vizenin geçerlilik süresi üç aydır. Vize hamilinin inmek istediği giriş limanında bir göçmenlik müfettişi ile iniş için başvurmasını ve vize süresi dolmadan iniş için muayeneden geçmesini lütfen sağlayınız. Vize, iniş için başvurduğunda geçersiz hale gelecek veya daha erken bir bitiş tarihine ulaşılarak süresi dolacak.

Japonya Vizesi geçerlilik süresinin uzatılması mümkün değildir. Japonya’da ikamet eden bir yabancı uyruklu kişi Japonya’dayken kalış süresinin uzatılmasını isterse, lütfen bölgesel göçmenlik bürosuna danışın.

İş amaçlı seyahat edenlere vb. çok girişli vizeler verilebilir. Bu vizelerin geçerlilik süresi bir yıldan beş yıla kadardır ve bu vizeler geçerlilik süreleri boyunca herhangi bir sayıda kullanılabilir.

Japonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

  1. Davet eden kişi/garantör, vize başvurusu öncesinde “Japonya’ya davet edilen kişi/garantör tarafından hazırlanır” listesinde yer alan belgeleri hazırlamalıdır.
  2. Belgeler hazır olduğunda, davet eden/garantör bunları Japonya vizesi Dışişleri Bakanlığı’na veya Japonya Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu’na DEĞİL, vize başvuru sahibine gönderecektir. Bakanlık veya büyükelçilik/başkonsolosluk kopya yapmaz. Davet eden kişinin/garantörün tüm belgelerin kopyalarını saklaması gerekiyorsa, lütfen bunları göndermeden önce bir kopyasını alın.
  3. Vize başvuru sahibi, listelenen “temel belgelere” ek olarak aşağıdaki belgeleri de hazırlamalıdır:
  4. Tüm bu belgeler hazır olduğunda, bir vize başvuru sahibi Japonya’nın büyükelçiliği/başkonsolosluğuna (veya vize işlemlerine) vize başvurusunda bulunabilir.
    ajansı) tüm belgeleri sunarak ikamet ettiği yer üzerinde yargı yetkisine sahiptir (Başvuru Japonya’da kabul edilemez).
    İstenilen belgelerin geçerliliği ve teslim tarihinden itibaren son üç ay içinde düzenlenmiş olması gerekmektedir. Başvuru için sunulan pasaport hariç belgeler iade edilmeyecektir.
  5. Başvurunun Japonya büyükelçiliği/başkonsolosluğuna ulaşmasından sonra incelenmesi yaklaşık bir hafta sürer. Lütfen işlem süresinin her duruma göre değişebileceğini unutmayın. Başvuru sahibinin talep üzerine ek belgeler sunması gerekebilir. Ayrıca, Japonya vizesi başkonsolosluğunun Dışişleri Bakanlığı’na soruşturma yapması gerektiğinde vize kararının alınması ek süre alabilir.
  6. Vizenin geçerlilik süresi üç aydır. Geçerlilik süresi uzatılamaz.
  7. Karar, Japonya büyükelçiliği/başkonsolosluğu (veya vize işleme kurumu) tarafından vize başvuru sahibine bildirilecektir.

Temel belgeler:

Kimlik belgeleri : ör. Doğum belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi (kimlik), ehliyet fotokopisi

Destekleyici belgeler: ör. İkamet belgesi, evlilik cüzdanı, özgeçmiş.

Kimlik belgeleri ve destekleyici belgeler her duruma göre değişebileceğinden, lütfen vize başvurusunda bulunan kişinin ikamet ettiği yer üzerinde yargı yetkisine sahip büyükelçiliğe/başkonsolosluğa önceden bilgi verin. Japonya’nın bazı büyükelçilikleri/başkonsoloslukları web sitesinde gerekli belgeler hakkında bilgi verebilir.

Japonya Vize Çeşitleri

Japonya’ya giriş vizeleri genel olarak, diplomatik vize, resmi görevli vizesi, çalışma vizesi, genel vize, kısa süreli konaklama vizesi, transit vize ve özel vize olmak üzere 7 çeşittir. Japonya vizeleri arasında en çok tercih edilen turistik vize yanında Japonya çalışma vizesidir.

Vize çeşitlerine ilişkin ayrıntılı bilgi Japonya Dışişleri Bakanlığı’nın yabancı internet adresinden, doğrudan Japonya Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü’nden veya Emprovize Vize Danışmanlık uzmanlarından alabilirsiniz.

Japonya Turist Vizesi için Gereken Belgeler:

  1. Geçerli Pasaport
  2. 1 Vize başvuru formu
  3. 1 Fotoğraf (Pasaport Boyutu)
  4. Hava (/gemi) biniş bileti rezervasyonunu kanıtlayan onay fişi/sertifika/ diğer belgeler veya Japonya’ya giriş/kalkış tarihi ile birlikte planlanan uçuş (/seyir) tarifesi hakkında bilgi
  5. Japonya’dayken tüm masrafları karşılamak için yeterli fon kanıtı
  6. Japonya’da kaldığınız süre boyunca seyahat programı.

Not: Bu evraklar vize muafiyeti olmayan 3. ülke vatandaşları içindir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Japonya turist vizesinden muaftır.

Japonya Vizesi Şartları

Japonya Konsolosluğu’nun yaptığı açıklamaya göre:

Başvuru sahibine, aşağıdaki şartların tümünü karşılaması ve verilmesinin uygun görülmesi halinde bir Japon vizesi verilecektir.

  • Başvuru sahibi geçerli bir pasaporta sahiptir ve vatandaşı olduğu ülkeye veya ikamet ettiği ülkeye yeniden giriş yapma hakkına sahiptir.
  • Sunulan tüm belgeler gerçek, eksiksiz ve tatmin edicidir.
  • Japonya’da yapılacak faaliyetler/ başvuru sahibinin medeni durumu veya konumu/ kalış süresi, Göçmenlik Kontrolü ve Mülteci Tanıma Yasası’nda belirtilen ikamet statüsü ve kalış süresi gerekliliklerini karşılar. (Kabin Kararı No.319 1951. Bundan böyle “Göç Kontrol Yasası” olarak anılacaktır)
  • Başvuru sahibi, Göçmenlik Kontrol Yasası’nın 5. Maddesinin 1. Fıkrasının hiçbir maddesi kapsamına girmez.

Japonya Vizesi Geçerlilik Süresi

Vizeler yalnızca bir kez Japonya’ya giriş için geçerlidir. Tek girişli vizenin geçerlilik süresi üç aydır. Japonya vizesi sahibinin inmek istediği giriş limanında bir göçmenlik müfettişi ile iniş için başvurmasını ve vize süresi dolmadan iniş için muayeneden geçmesini lütfen sağlayınız. Vize, iniş için başvurduğunda geçersiz hale gelecek veya daha erken bir bitiş tarihine ulaşılarak süresi dolacak.

Vize geçerlilik süresinin uzatılması mümkün değildir. Japonya’da ikamet eden bir yabancı uyruklu kişi Japonya’dayken kalış süresinin uzatılmasını isterse, lütfen bölgesel göçmenlik bürosuna danışın.

İş amaçlı seyahat edenlere vb. çok girişli vizeler verilebilir. Bu vizelerin geçerlilik süresi bir yıldan beş yıla kadardır ve bu vizeler geçerlilik süreleri boyunca herhangi bir sayıda kullanılabilir.

Japonya Konsolosluğu

Japonya Büyükelçiliği ve Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanları ayrı ayrı belirlenmiştir. Japonya vize başvurularının ikamet edilen ilden sorumlu Büyükelçilik veya Başkonsolosluğa yapılmasını gerekmektedir.

Görev bölgesi dışında ikamet eden kişilerin vize başvurularının kabul edilmeyeceği dikkatinize sunulur. Ayrıca gerekli görülmesi durumunda, vize başvuru aşamasında adres belgesinin ibraz edilmesi istenmektedir.

japonya konsoloslugu yetki alani ayrimi hakkinda gorsel

Japonya Konsolosluğu Görev Yetki Bölgeleri:

  • Japonya Büyükelçiliği: Tüm Türkiye (İstanbul yetki alanı hariç).
  • Japonya İstanbul Başkonsolosluğu: Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova’dır.

Japonya Konsolosluğu Çalışma saatleri:

Hafta içi günlerde 9.00-13.00 ve 14.30-17.30 saatleri arasındadır. Covid 19 sebebi ile bu saatler ve günler değişkenlik gösterebilmektedir. Güncel çalışma saatleri ve günlerini Japonya Konsolosluğu veya Emprovize Vize Danışmanlık aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Japonya Vizesi Danışmanlık

Japonya vizesi başvurusu yapacak misafirlerimiz bize ulaşabilirsiniz. Her Japonya vize çeşidinin danışmanlık süreci birbirinden farklılık göstermektedir. Japonya’da yiyeceğiniz bir akşam yemeği ücretine bu danışmanlık hizmetine sahip olabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz şekilde ön danışmanlık alarak aklınızdaki soruları yanıtlamaktan memnuniyet duyarız.

Emprovize Vize Danışmanlık ile Ne Sunuyoruz?

7 Adımda Vize Danışmanlık:

  1. Japonya Vizesi Ücretsiz Ön Bilgilendirme.
  2. Vize için gereken evrak 2021
  3. Vize Randevu Alınması
  4. Evrakların Hazırlanması
  5. Evrakların Kontrolü
  6. Mülakatına Hazırlık
  7. Sonuç Takip

Emprovize Vize Danışmanlık mutlu Japonya vize başvurusu süreçleri dileriz.