Hollanda Ankara Anlaşması isteyen kişiler için Hollanda da iş kurmak hakkında ayrıntılı bilgi buradan ulaşabilirsiniz. Birleşik Krallığın aldığı Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı ile İngiltere Ankara Anlaşması İçişleri Bakanlığı tarafından askıya alınmıştı. İngiltere’ye alternatif olarak tercih edilen iş kurma vizelerinden Hollanda Ankara Anlaşması popülerliğinin artmasına sebep oldu.

Hollanda Ankara Anlaşması ile yapacağınız başvuru dosyalarınızı uzman bir ekibin tarafından hazırlanmalıdır. Başvuru dosyasında iş planı Hollanda’da istihdam yaratmalıdır, tahmin edilen finansal gelir ve giderlerin sunulması gerekmektedir. Özenle, kaynakçalı olarak hazırlanmış bir Pazar araştırmasına dayalı bir çalışmanın sunulması gerekmektedir. Tüm veriler ilgili pazardan edinilmiş olarak kullanılmalıdır. Çünkü tahminlerin geçerliliği kullanılan verilerin kalitesine göre belirlenmektedir.

Hollanda Ankara Anlaşması vize başvurularınızda uzman danışmanlarımızdan faydalanmanız Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlık Hizmetleri Ofisi(IND – Immigration and Naturalisation Services) isteklerini ve beklentilerini tam ve eksiksiz bir şekilde karşılamanıza yardımcı olur. Doğrudan Hollanda Ankara Anlaşmasına uygun iş planı hazırlayan İş geliştirme ve Göçmenlik Uzmanlarımız hizmet vermektedir.

Hollanda Vizesi için ücretsiz ön bilgilendirme almak için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

Hollanda Ankara Anlaşması Nedir?

Ankara Anlaşması (Türkiye iş kurma vizesi ) 1963 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında imzalanmıştır. Ankara Anlaşması, Avrupa Ekonomik Topluluğu ile imzalanan bir ortaklık anlaşmasıdır. Ankara Anlaşması yalnızca Türkiye vatandaşlarını değil, Bulgaristan ve Romanya vatandaşlarını da kapsamaktadır. Ancak Bulgaristan ve Romanya AB’ye dahil olması ile Ankara Anlaşması şu an sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına aktif olarak uygulanmaktadır. Ankara Anlaşmasının en büyük avantajı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ayrıcalık tanımasıdır.

Hollanda Ankara Anlaşması ile onaylanan vizeler 1+1+2 şeklinde verilmektedir. Ankara Anlaşması iş kurma vizesiyle Hollanda’ya 1 yıl oturum izni almış vatandaşlarımızın 1 yılın ardından aldıkları 1 yıl boyunca da serbest mesleklerini (self-employed) icra edebilirler. Burada İngiltere’den en büyük fark 1 yılın ardından alınan uzatma ile başka bir işletmenin yanında çalışma fırsatına sahip olabilirler. Fakat böyle bir durumda vize türlerini değiştirmeleri gerekebileceği durumlar olabilmektedir.

Hollanda’da 4 yılı tamamlamaları ile süresiz oturum iznine sahip olurlar. Ankara Anlaşması kapsamında başvuru yapmak isteyen serbest meslek sahiplerinin bilmesi gereken üç önemli nokta vardır. Cv sinde yer alan eğitim ve tecrübelerini belgelendirerek sertifikaları ile kanıtlaması bu üç noktanın ilkidir. İkincisi Finansal kaynaklarının kanıtlanması gerekliliğidir. Finansal kaynakları iki kısımlı düşünmek mümkündür. İş kurmak için gereken öz sermaye ve yaşam masraflarıdır. Üçüncüsü geçerli ve güvenilirliği alanında uzman kişilerle hazırlanmış iş planıdır. Portföylerinde yer alan referansları ve diğer kanıtların tamamı Hollanda Konsolosluğu’nu işin uygunluğunu kanıtlamak için kullanılabilir.

Eğer Hollanda Ankara Anlaşması kapsamında serbest meslek sahibi olarak bir başvuru yapıyorsanız ve aile üyelerinizi bağımlı başvuru statüsünde yanınızda götürmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken çok önemli unsular mevcuttur. Aile üyeleriniz ile aranızdaki ilişki net bir şekilde belgeler ile kanıtlanması gerekmektedir. Ayrıca yanınızda götürmek istediğiniz aile üyelerinin her biri için yaşam masraflarını karşılayacak güçte olduğunu gösterebilmeniz gerekmektedir.

Hollanda Ankara Anlaşması konusunda ücretsiz ön bilgi almak için IND Uzmanı (Immigration and Naturalisation Services – IND) danışmanlarımızı arayabilirsiniz. Tüm bilgilerimiz iletişim bölümündedir. Ayrıca daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

Hollanda Ankara Anlaşması Vizesi Şartları

  1. İş planında sunulan tecrübenin yeterli olması gerekmektedir.
  2. İş planında sunulan finansal gücün yeterli olması gerekmektedir.
  3. Hollanda Ankara Anlaşmasına başvuran kişinin ticaret yaparak gelir elde etmesi için günlük konuşma dilinde ortalama bir İngilizceye sahip olması beklenmektedir. Fakat dil bilgisinin belge ile kanıtlanması zorunlu değildir.
  4. Hollanda da bulundukları süre zarfı içerisinde kişiler Hollanda İç İşleri Bakanlığı ve Çalışma İzinleri Daire Başkanlığının yasalarını ihmal edecek ticari aktivitelerde bulunmamaları gerekmektedir. Herhangi bir ihlal ve yasa dışı suç işleme durumunda 1+1+2 olarak ilerleyen geçici oturum izinleri süresi kesilecek ve vizeniz iptal olacaktır.
  5. Ankara Anlaşması Hollanda kapsamında iş kuran Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları 4 yıllık geçici oturum süresini tamamlaması ile Kalıcı oturuma başvurabilir ve Hollanda vatandaşlık hakkına sahip olma yolunda ilerleyebilmektedir.

Hollanda da iş kurmak isteyen Türk Vatandaşları için Hollanda Ankara Antlaşması vizesi en iyi seçenektir. Hollanda İş kurma vizesi olarak da bilinen Hollanda Ankara Antlaşması vizesine başvurabilmek için yerine getirmeniz gereken bazı şartlar vardır. Hollanda Ankara Antlaşması şartları genel şartlar ve özel şartlar olarak ikiye ayrılmaktadır;

Genel koşullar:

  • Geçerli bir pasaportunuzun olması.
  • Bağımsız çalışan olarak geçici çalışma amacını taşıyan bir geçici oturma belgesine (mvv) sahip olmanız.
  • Kamu düzeni ve ulusal güvenlik açısından herhangi bir tehlike oluşturmamanız. Bir suçtan hüküm giymemiş ve herhangi bir savaş suçu ya da insanlığa karşı suç işlememiş ve terörist eylemlerde bulunmamış olmanız.

Özel koşullar:

  • Çalışmalarınızla Hollanda’nın gerçek bir çıkarını karşılıyor olmanız;
  • Çalışmalarınız sayesinde geçiminiz için yeterli kaynakları kalıcı ve bağımsız olarak sağlıyor olmanız.
  • Çalışmaların ve girişimin gerçekleştirilmesi için gerekli yetkiye sahip olup, gerekli koşulları karşılıyor olmanız. Bunun anlamı, gerekli izinlere sahip olmanızdır.

Geçici oturma belgesi (mvv)

Hollanda’da bir oturma belgesi başvurusunda bulunmak isteyen Türk vatandaşlarının mvv’ye ihtiyacı vardır. Mvv başvurusu Türkiye’deki Hollanda büyükelçiliğinden ya da konsolosluğundan yapılabilir. Mvv ile Türk vatandaşları Hollanda’ya seyahat edebilirler. Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yürürlükte olan bir sözleşmeye göre, Hollanda’da serbest meslek sahibi olarak çalışmak isteyen Türk vatandaşları için geçerli olan bir istisna vardır: Söz konusu kişilerin milliyetleri nedeniyle geçici oturma iznine (mvv) sahip olmaları zorunludur; bununla birlikte serbest meslek sahibi olarak çalışmaya dayalı oturma izni ile ilgili koşulları karşıladıkları takdirde, Göç ve Vatandaşlık Dairesi (IND), geçici oturma izni zorunluluğunu, başvuruyu kabul etmeme gerekçesi olarak öne süremez. Bu açıklama Mvv olmadan da Ankara Anlaşmasına başvuru yapılabileceği anlamını taşır.

Hollanda Ankara Anlaşması Vizesi Avantajları

Hollanda’da yaşamak isteyen profesyonel çalışanlar ve kendi alanında tecrübe sahibi girişimcilerin en çok tercih ettiği göçmenlik vize başvurusu Hollanda Ankara Anlaşması’dır. Oturum vizesi sonuçlanma süresinin en kısa olduğu göçmenlik vizesi Ankara Anlaşması’yla yapılan iş kurma vizesi başvurularıdır.  Ankara Anlaşması referansıyla Hollanda’da yaşamanın sunacağı avantajları aşağıda sıralanmıştır;

  • İş planında beyan edilen şirketin kurulmasına yetecek kadar sermayenin sunulması yeterlidir.
  • Ankara Anlaşması vizenizle Hollanda’da iş yeri açma, işçi çalıştırma zorunluluğu bulunmamaktadır. Eğitimini aldığınız veya tecrübeli olduğunuz alanda çalışabilirsiniz. İş planında beyan ettiğiniz işi yapmak zorundasınız fakat olası bir iş kolu değişimi durumunda IND ye bildirmeniz ile problemsiz bir şekilde çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.
  • Hollanda’nın ana dili Felemenkçe ye benzeyen Hollandacadır. Fakat resmi idareler ve otoritelerle yapılan yazışmaları İngilizce olarak kabul etmektedir. Bu dil avantajının yanı sıra Hollanda halkının neredeyse %87 si İngilizce bilmektedir. Ayrıca Ankara Anlaşmasında dil bilgisinin kanıtlaması da bir zorunluluk değildir.
  • Hollanda’da kuracağınız işletme için yeterlilik kanıtlanması için sertifikalarınız ile tecrübe ve yetkinliklerinizi kanıtlayabilirsiniz. Üniversite mezunu olmak zorunda değilsiniz. Hollanda Konsolosluğunun dikkat ettiği en önemli nokta tecrübedir. Bu önemli bir avantajdır.
  • Ankara Anlaşması ile yapacağınız başvuruda 18 yaşından küçük aile üyelerinizi yanınızda götürerek Hollanda vatandaşları ile aynı haklara sahip gibi eğitim almalarına imkan tanırken. Eşiniz, sivil partneriniz de aile üyesi olarak yanınızda götürebilmektesinizdir. Ayrıca bu kişiler de çalışma vizesi ile iş hayatında bulunabilmektedir.
  • Ofis açmadan evden çalışabilirsiniz. (Home-Ofis)
  • Mobil olarak çalışabilirsiniz. (Seyyar hizmet veren.)
  • Kazancınızı Euro olarak sağlayacağınızı göz önünde bulundurmak önemlidir. Bu durum alım gücü olarak değerlendirildiğinde bir çok kişi tarafından önemli bir avantaj olarak değerlendirilmektedir.

Hollanda Ankara Anlaşması En İyi İşler

Hollanda Ankara Anlaşmasında meslek kısıtlaması yoktur. Seçeceğiniz mesleğin uygulanabilir ve ölçülebilir olması önemlidir. Fakat günümüze uygun yenilikçi ve katma değeri yüksek meslekler olumlu kanıda değerlendirildiği de gözlemlenmektedir. Eğer meslek içerisinde yer alan teknik beceri ihtiyacı ne kadar fazla ise o kadar olumlu olarak değerlendirildiği de tecrübelerimiz sonucunda gözlemlediğimiz noktalardır.

Bu meslekler;

  • IT uzmanı
  • Avukat
  • Özel ders veren öğretmenler (Özellikle matematik, dil, fizik
  • Oto tamirciliği – Yedek parça montaj, onarım hizmetleri
  • Kuaförlük – Berberlik
  • Boya-badana hizmeti veren işler
  • Mobil Temizlik Hizmetleri
  • Elektrik Tamirat Onarım Hizmetleri
  • İthalatçı-ihracatçı
  • İnşaat İşleri, Dekorasyon Tadilat ve Tamirat
  • Halkla ilişkiler ve Danışmanlık Hizmetleri
  • Basım Yayım Hizmetleri
  • Dijital Pazarlama, Reklamcılık
  • Web Tasarım ve Kodlara Elemanları
  • Cafe ve Bar İşletmenleri
  • Ayakkabı ustası veya tamircisi
  • Grafik ve Moda Tasarımcıları
  • Mücevher Tasarımcıları
  • Terzi ve Tekstil El İşçilik Hizmetleri

Hollanda Ankara Anlaşması İçin Gereken Belgeler

  • Hollanda Ankara Anlaşması başvuru formu tam ve eksiksiz olmalıdır.
  • Türkiye’de bir firmanız varsa, buna ait şirket kuruluş sözleşmesi ve ana sözleşme;
  • Aşağıdakilerle ilgili bilgiler içeren bir iş planı:
  1. Girişimcinin kişisel bilgileri;
  2. Ürün ya da hizmetin benzersizliği;
  3. Girişimcinin kendi ürünü ya da hizmetine odaklı bir pazara analizi;
  4. Organizasyon;
  5. (Açılış) Bilanço(su);
  6. Hesaplarıyla birlikte ciro ve likidite tahmini;
  7. İstihdam yaratımı ve yatırımların bir dökümü ve bütçesi (varsa).
  • Pazar analizi, en azından, belirli pazarın özellikleri, hedef grup, rekabet (ayrıştırıcı güç nedir), potansiyel pazar payı, pazarlama, riskler ve fiyat politikası hakkında bilgi içermelidir.
    Pazar analizinin temellendirilmesi için başvuru sırasında teslim
    etmeniz gereken belgeler arasında şunlar bulunmaktadır:
  1. Hedeflediğiniz belirli pazar hakkında sektörel bilgiler;
  2. Bilanço, ciro ve sonuç tahminleri;
  3. Gelecekteki müşterilerle ilgili somut (zaman ve parayı içeren) irade beyanlarının kopyaları;
  4. Hâlihazırda alınmış olan siparişlerin kopyaları;
  5. Alınmış olan diplomaların kopyaları. Yurt dışından alınmış bir diplomanız mı var? Bu takdirde bu diploma NUFFIC (Uluslararası İşbirliği için Hollanda Üniversiteleri Vakfı)/SBB (İş Dünyası-Mesleki Eğitim Kurumları İşbirliği Vakfından) alınacak bir denklik belgesine sahip olmalıdır.
  • Hâlihazırda elde edilmiş olan ciroların gerekçelendirilmesi için başvuru sırasında teslim etmeniz gereken belgeler arasında şunlar bulunmaktadır:
  1. KDV beyannameleri ve kararları, kesin yıllık hesaplar ve ara bilançolar ve işletme gelir-gider özetleri, gelir vergisi beyannameleri ve ödenecek vergiler, ücret vergisi iadeleri, satış faturaları ve banka ekstresi (sadece rapor döneminin sonundaki durum);
  2. Bir limited şirket söz konusu ise hissedarlar sicili ve şirket kuruluş senedinin bir kopyası;
  3. Kolektif/komandit şirket söz konusu ise, içeriğinde en azından ortakların katılımının ne kadar olduğunu, sorumlu kişilerin kimler olduğunu ve kar paylarının bulunduğu kolektif/ komandit şirketin sözleşmesini vermelisiniz.
  4. Serbest meslek sahibi (freelancer) iseniz, sipariş üzerine serbest meslek sahibi olarak çalıştığınızı gösteren irade beyanlarının ve/veya sipariş sözleşmelerinin kopyalarını teslim etmelisiniz.

Başvurunuz sırasında delilleri bir kerede verin. Delilleri tam olarak vermez ya da vaktinden sonra verecek olursanız, başvurunuzun göreceği işlem normalden daha uzun sürecektir. Yetkili bağımsız bir harici uzman (yeminli muhasebeci, mali müşavir, muhasebeci ya da bir finans danışmanı), finansal kanıtları bir araya getirmiş ve değerlendirmiş olmalıdır.

Hollanda Ankara Anlaşması vize işlemleri için gerekli belgelerin toplanması, iş planının oluşturulması ve başvuru sürecinin yürütülmesi konusunda Emprovize Vize Danışmanlık sizi başarıya götürür. Uzmanlarımıza ücretsiz olarak sorularınızı sorabilirsiniz.

Ankara Anlaşması Aile Birleşimi (Bağımlı Başvurular)

Hollanda Ankara Anlaşması ile bakmakla yükümlü olduğunuz 18 yaşından küçük çocuklarınız ve eşiniz için de oturum izni alabilirsiniz. Hollanda Ankara Anlaşması iş kurma vizesi sahibinin eşi de çalışma iznine sahip olur. Ankara Anlaşması iş kurma vize sahiplerinin eşleri kurulan işten bağımsız olarak çalışma hakkına sahip olur. Hollanda Ankara Anlaşma vizesi sahibinin eşi Hollanda’da ayrı bir işte ücretli çalışan olabilir veya yeni bir iş kurabilir.

Hollanda Ankara Anlaşmasında Ret Sebepleri?

Hollanda Ankara Anlaşmasına yani serbest çalışan vizesine başvuranların aldığı ret sebepleri 3 bölüme ayırmak anlaşılırlık açısından faydalı olacaktır.

  1. İş Planından alınan retler; İş planı bir işletme için hayati bir unsur olması sebebi ile özenli ve titizlikle hazırlanmalıdır. Çünkü inceleyen yetkililer anlaşılır, kaynakça göstererek ve tutarlı iş planları istemektedir. Özellikle Ankara Anlaşması İş Planı’nda uygulanabilirlik en önemli unsurlardan biridir.

Ankara Anlaşması İş Planı karmaşıklıktan uzak olmalıdır. Bu sebeple sistemli bir içindekiler sıralaması ile giriş amaçlar ayrıcalık, ulaşılmak istenen hedef ve finansal kaynaklar olarak sıralamak uygundur. Alt başlıklar ve grafikler ile anlaşılırlık pekiştirilmelidir.

Ankara Anlaşması İş Planı’nda kaynakça diğer bir önemli faktördür. İş planında yer alan verilerin kaynağı net bir şekilde gösterilebilir olmalıdır. Aksi halde planın geçerliliğine kuşku düşürülecektir. Çünkü veriler doğru değilse ulaşılmak istenen sonuç da doğru olmayacaktır. Bu sebeple kullanılan her veririnin resmi kaynaklar tarafından açıklanan araştırmalar sonucunda elde edilmelidir. Ve bu kaynaklar planda yer almalıdır.

Hollanda Ankara Anlaşması İş Planı’nda tutarlılık verilerin gerçekle örtüşmesi ve uygulanabilirlikle kullanılmasıdır. Örneğin ulaşılacak kar rakamlar gerçekle ölçüşmeyecek kadar yüksek veya maliyetlerin finansal yükümlülükleri azaltacak kadar düşük olmaması gereklidir.

  1. Yetkinlikten alınan retler; Hollanda Ankara Anlaşmasından başvuru için sektör kısıtlaması yoktur. Yapabileceğiniz ticari aktiviteyi kişiler seçmekte özgürdür. Fakat daha önce bulunmadığınız ve pazarda bulunan yerli şirketlerle rekabet edebileceğinizi konsolosluğu ikna etmeniz gerekmektedir. Bu sebeple tecrübe sahibi olmadığını işleri seçmemek gerekir. İş planını destekleyecek yetkinliklere sahip olmanız beklenir. Türkiye’de hangi alandan gelir elde ediyorsanız en iyi bildiğiniz iş odur ve o alandan Hollanda Ankara Anlaşmasına başvurmanız tavsiye edilmektedir.
  2. Finansal kaynaklardan alınan retler; Her işletmenin kuruluşu için başlangıç maliyetleri birbirinden farklıdır. Bu başlangıç maliyetlerinin yanı sıra işletmenizin müşterilere ulaşıp kar etmeye başlaması belirli bir süre alacaktır. Bu sürede kişilerin kendini ve varsa bağımlı bireylerin yaşamını idame ettirecek kadar ek finansal kaynağa sahip olması beklenmektedir. Yani maliyetler start-up maliyetleri ve yaşam masrafları olarak ikiye ayrılır. Bu giderleri doğru hesaplayarak başvuruda yeterli kaynağın sahip olunduğunu gösterilmek gerekir. Sahip olunan finansal kaynağında yeterli ve kaynak üzerindeki tüm yetki hakkının kişiye ait olduğu belgeler ile kanıtlanmalıdır.

Ankara Anlaşması Başvurusunun Reddedilmesi

Ankara Anlaşması iş kurma vizesi başvurularının reddedilmesi durumunda başvuran kişi  IND ofisine itiraz da bulunabilmektedir. Fakat İngiltere’den farklı olarak Hollanda dış işleri müsteşarlığının yetkilendirdiği Göçmenlik ve Vatandaşlık ofisi itiraza ret vermesi durumunda 5 yıllık giriş yasağı koyma hakkında sahiptir.

Başvurunuz reddedilirse ve hakkınızda 1 defadan fazla geri dönüş kararı verilirse Göç ve Vatandaşlık Dairesi (IND) size bir seyahat yasağı getirebilir. Giriş yapma yasağı, en fazla 5 yıl boyunca herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde, Liechtenstein’da, Norveç’te, İzlanda’da ve İsviçre’de kalamayacağınız anlamına gelir. Giriş yapma yasağına uymazsanız suç işlemiş olursunuz.

Bu sebeple Hollanda Ankara Anlaşması başvurusu dikkatli ve profesyonelce hazırlanmış bir iş planı ile yapılmalıdır. Bu iş planını destekleyecek belgeleri dikkatlice hazırlanmalıdır. Başvuru formalı titizlik ile doldurulmalıdır. Emprovize Vize Danışmanlık olarak TÜRSAB belgeli resmi bir seyahat acentesi altındaki markamız ile Hollanda Ankara Anlaşması hizmeti sunmaktayız. İş Planı hazırlanması, Destekleyici belgelerin toplanması, Ankara Anlaşması Danışmanlık, Pazar Araştırması ve Finansal planın oluşturulması konusunda misafirlerimize profesyonel hizmet sunmaktayız.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Ofisimize ziyaret ederek ekibimizi de tanıyabilirsiniz.

Hollanda Ankara Anlaşması Ücret 2021

Hollanda Ankara Anlaşması olarak bilinen Serbest çalışan vizesinin farklı maliyetleri vardır. Bu maliyet kalemleri aşağıda ayrı ayrı sıralanmıştır.

İngilizce çeviri maliyetleri,

Konsolosluk vize başvuru ücretidir.

2021 Hollanda Ankara Anlaşması güncel fiyatları öğrenmek için Emprovize Vize Danışmanlık uzman danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz. Ücretsiz ön görüşme için lütfen bizimle iletişime geçiniz.